Baby- en dreumesgym

Suzanne Bongers

Kinderfysiotherapeut
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Al onze disciplines

Waarom babygym of dreumesgym?

Babygym is een combinatie van babymassage en oefeningen die de fysieke, emotionele en sociale ontwikkeling van de baby ondersteunt.

  • versterkt de band tussen ouder en baby
  • ondersteunt de ontwikkeling van de baby
  • helpt de moeder weer fit en actief te worden
  • levert een heerlijke uurtje beweging en plezier samen

Bij dreumesgymnastiek leert de dreumes met oefeningen, spelletjes, rijmpjes, liedjes, dans en vrij bewegen veilig de wereld te ontdekken.
Voor meer informatie: www.behappygym.com 

Samen bezig

Babygym

Tijdens de lessen leren ouders in een veilige omgeving leuke oefeningen, spelletjes, rijmpjes, babymassage- technieken, handige houdingen voor allerlei babykwaaltjes en hoe ze de baby op een natuurlijke manier kunnen stimuleren te bewegen. Oogcontact, communicatie en gezamenlijk plezier versterken de band tussen ouder en baby. We gebruiken geen ingewikkelde materialen en alle oefeningen kunnen ook makkelijk thuis gedaan worden. Tijdens babygymnastiek is vooral de baby actief waarbij de ouder de baby helpt te gymmen én het is tegelijkertijd een kans voor moeders om weer fit te worden na de bevalling en het lichaam aan te sterken. De lessen worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer, hebben een duidelijke structuur en bieden veel herhaling wat voor baby’s fijn en vertrouwd is. Er is altijd tijd om ervaringen uit te wisselen, de baby te verschonen of te voeden.

Dreumesgym

In de lessen leren ouders hoe ze hun kruipende of lopende kindje het beste kunnen ondersteunen en stimuleren om op een veilige manier te bewegen: van houding te veranderen, vallen, opstaan en hindernissen te beklimmen. Oefeningen voor evenwicht, coördinatie, grove motoriek en fijne motoriek wisselen af met spelletjes en bewegingen op rijmpjes en liedjes.  De opbouw van de lessen en sommige oefeningen keren elke keer terug; dat geeft de dreumes een vertrouwd gevoel en verhoogt het zelfvertrouwen. Elke les heeft ook een steeds wisselend onderdeel; we gebruiken verschillend speelgoed, leren een dansje of doen wat creatiefs.  Er is ook altijd ruimte voor vrij bewegen en spelen, met lesmaatjes contact maken en zelf op onderzoek uit te gaan met materiaal dat we tijdens de les gebruiken.  De lessen ondersteunen verder de taalontwikkeling, prikkelen de nieuwsgierigheid en ontwikkelen nieuwe bewegingen. De wekelijkse lessen worden gegeven in een vrolijke en gezellige sfeer, er is tijd om ervaringen uit te wisselen, de dreumes te verschonen of te voeden. Je kan op elk moment instromen.

 

Nog geen titel beschikbaar

Sportlessen

Gezondheidscentrum MedPlus maakt gebruik van een online omgeving waarin je als lid verder gestimuleerd wordt gezond te leven en te bewegen.

informatie MedPlus lesrooster Log hier in als je lid bent


Lesrooster woensdag

9:00 – 10:00 Spinning

18:30 – 19:30 Personal Group training / Fysiofitness

19:30 – 20:30 Personal Group training / Fysiofitness

20:00-21:00 Power Yoga (Vinyasa)

Gratis kennismakingsles

Omdat wij je graag kennis willen laten maken met ons centrum ben je van harte welkom voor een gratis proef sportles. Neem hiervoor contact met ons op via info@medplus.nl of laat hieronder je gegevens achter.

Inschrijven proefsportles
Bezig met versturen

Personal group training een must voor mij als duursporter

Ik ben een echte duursporter; fietsen, hardlopen en af een toe zelfs een triathlon. Maar telkens kreeg ik weer last van mijn rug. De fysiotherapeut van MedPlus raadde mij aan de personal groep training eens te volgen en dat werd een succes! Ik train een of twee uurtjes in de weer met een kleine groep (6 mensen) en het voelt als een personal training. Heel persoonlijk, met aandacht voor jouw specifieke doelen ga je steeds aan de slag. De instructeurs zijn allemaal fysiotherapeuten en weten dus heel goed waar ze op moeten letten. Daar heb ik in ieder geval veel profijt van!

Ben
29