Leefstijlprogramma Gezond Gewicht

Mark van Dort

Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Eline Zuiderwijk

Diëtist

Clayment van Duren

Mental Coach
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Al onze disciplines

Leefstijlprogramma Gezond Gewicht

  • heel persoonlijke begeleiding
  • multidisciplinaire aanpak gericht op langdurig, structureel resultaat
  • online stimulans door MedPlus Virtuagym app
  • heldere doelen, heldere aanpak
  • goede resultaten

Structurele verandering

Overgewicht en gebrek aan lichamelijke inspanning vormen een steeds groter gezondheidsrisico in onze samenleving. Overgewicht vergroot de kans op gezondheidsproblemen als hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, gewrichtsklachten, suikerziekte, rugpijn, kortademigheid en slaapstoornissen. Pogingen om hierin verandering te brengen stranden vaak in goede bedoelingen of worden niet volgehouden.

Samen maken we het verschil
Voor mensen met gewichtsproblemen is er maar één mogelijke oplossing om een gezond gewicht te bereiken: een structurele verandering van leefstijl waarin alle oorzaken van overgewicht tegelijk onderhanden worden genomen. MedPlus heeft een multidisciplinair programma ontwikkeld waarbij alle oorzaken van overgewicht tegelijk worden aangepakt. Een team van (sport)fysiotherapeut, sportinstructeur, dietist en mental coach werken, op één locatie, samen om u naar een gezond gewicht te begeleiden en de gezondheidsrisico’s die horen bij overgewicht aan te pakken.

Persoonlijk en doelgericht
We stellen een individueel plan van aanpak op waarbij het team u ondersteuning biedt. Alles is erop gericht om een leefstijl te bereiken die bij u past, gemakkelijk kunt volhouden en zorgt dat u uw doelen haalt. Een diëtist helpt bij het veranderen van uw voedingspatroon en een sportfysiotherapeut bij het ontwikkelen van een bij uw leven passend bewegingspatroon. Daarnaast geeft de mental coach u de juiste ondersteuning bij het veranderen van uw gedrag, hoe om te gaan met stresssituaties die terugval kunnen betekenen en het nieuwe gezonde gedrag in uw leefstijl in te passen.  Een verandering van uw gedrag is de sleutel voor blijvend gewichtsverlies bij overgewicht.