Gezond Gewicht

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Eline Zuiderwijk

Diëtist
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270

Leefstijlprogramma Gezond Gewicht

  • heel persoonlijke begeleiding
  • multidisciplinaire aanpak gericht op langdurig, structureel resultaat
  • online stimulans door MedPlus Virtuagym app
  • heldere doelen, heldere aanpak
  • goede resultaten

Structurele verandering

Overgewicht en gebrek aan lichamelijke inspanning vormen een steeds groter gezondheidsrisico in onze samenleving. Overgewicht vergroot de kans op gezondheidsproblemen als hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, gewrichtsklachten, suikerziekte, rugpijn, kortademigheid en slaapstoornissen. Pogingen om hierin verandering te brengen stranden vaak in goede bedoelingen of worden niet volgehouden.

Samen maken we het verschil
Voor mensen met gewichtsproblemen is er maar één mogelijke oplossing om een gezond gewicht te bereiken: een structurele verandering van leefstijl waarin alle oorzaken van overgewicht tegelijk onderhanden worden genomen. MedPlus heeft een multidisciplinair programma ontwikkeld waarbij alle oorzaken van overgewicht tegelijk worden aangepakt. Een team van (sport)fysiotherapeut, sportinstructeur, dietist en mental coach werken, op één locatie, samen om u naar een gezond gewicht te begeleiden en de gezondheidsrisico’s die horen bij overgewicht aan te pakken.

Persoonlijk en doelgericht
We stellen een individueel plan van aanpak op waarbij het team u ondersteuning biedt. Alles is erop gericht om een leefstijl te bereiken die bij u past, gemakkelijk kunt volhouden en zorgt dat u uw doelen haalt. Een diëtist helpt bij het veranderen van uw voedingspatroon en een sportfysiotherapeut bij het ontwikkelen van een bij uw leven passend bewegingspatroon. Daarnaast geeft de mental coach u de juiste ondersteuning bij het veranderen van uw gedrag, hoe om te gaan met stresssituaties die terugval kunnen betekenen en het nieuwe gezonde gedrag in uw leefstijl in te passen.  Een verandering van uw gedrag is de sleutel voor blijvend gewichtsverlies bij overgewicht.

Geen dieet maar een nieuwe manier van leven!

Martine: Ik ben 20 kg afgevallen op een verantwoorde en duurzame manier. Daar heb ik een jaar over gedaan onder begeleiding van MedPlus en diëtiste Eline Zuiderwijk. Nu ben ik al ruim een jaar stabiel. Geen dieet maar een nieuwe manier van leven: gezond eten en bewegen. Geen suiker en drie keer per week sporten. Het was niet makkelijk maar nu kost het geen moeite meer. Ik voel me top! Afvallen is niet moeilijk maar het gaat erom dat het resultaat zo blijft en dat is me gelukt!

Martine
40

Dietiste die echt naar je luistert

Al jaren was ik te zwaar en het werd tijd om er wat aan te doen. Door mijn eigen eetpatroon aan te passen en gezonde keuzes te maken lukte het mij om op eigen kracht 25 kg af te vallen. Na een lange tijd van stilstand heb ik de hulp ingeschakeld van Eline, zij heeft ervoor gezorgd dat het proces weer op gang kwam en ik nog eens 30 kg afviel.

Anoniem
28