Revalidatie na een operatie of beroerte

Mark van Dort

Fysiotherapeut en Sportfysiotherapeut

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Suzanne Bongers

Kinderfysiotherapeut

Dylan Smits

Fysiotherapeut
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Al onze disciplines

Waarom revalidatie training bij MedPlus

  • direct een afspraak
  • programma op maat
  • persoonlijke begeleiding

 

Revalideren met fysiotherapeutische begeleiding

Een (langdurige) ziekenhuisopname, ziekbed of bijvoorbeeld een beroerte  hebben zichtbare en onzichtbare gevolgen. De ernst van de gevolgen hangt af van allerlei factoren. Belangrijk bij revalidatie is dat er duidelijke doelen zijn om naartoe te werken.

Bij de fysiotherapeut werkt u aan het herstel van uw lichamelijke conditie. Het herstel wordt gestimuleerd door op verschillende manieren te trainen. Hierbij is een actieve inzet van u zeer belangrijk.

Revalidatie in een fijne omgeving

Het uitgangspunt van de revalidatie is uw hulpvraag. Tevens houdt de fysiotherapeut rekening met wat u kunt. Een groot gedeelte van de fysiotherapie bestaat vervolgens uit leren omgaan met beperkingen en het opbouwen van de conditie. Daarnaast is er aandacht voor het versterken van verzwakte spieren en het op lengte brengen van verkorte spieren. Ook heeft de fysiotherapeut aandacht voor het voorkomen en verminderen van eventuele pijnklachten en zwellingen.

Tijdens de fysiotherapie werkt u aan het vergroten van uw zelfstandigheid. U leert opnieuw oude vaardigheden aan, en leert functies compenseren die verloren zijn gegaan.

Bij MedPlus beschikken we over een mooie oefenzaal om te revalideren.

Om een optimaal resultaat uit de training te halen is tijd om te herstellen noodzakelijk. Het accent binnen de revalidatie ligt daarom niet alleen op trainen, maar ook op rust.

Meer informatie? 078 30 322 70 of mail info@medplus.nl

lage rugklachten OriGENE

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73