Dry-needling

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Waarom dry-needling?

  • Bij uitstek geschikt voor behandeling van spierknopen.
  • Pijn die voelt als verkramping die zwakte en verlies van coördinatie kan veroorzaken
  • Nagenoeg pijnloze behandeling, zeer snel en effectief
  • Zeer effectief omdat heel nauwkeurig het pijnpunt wordt behandeld
  • Gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes, geen acupunctuur.

Triggerpoint

Dry-neelding pakt verkrampte spieren aan. Soms zorgen kleine verhardingen in een spier voor flinke, uitstralende pijnklachten en beperking van je bewegingsvrijheid. Die verharding of triggerpoint zorgt er altijd voor dat in de betreffende spier een strakke band ontstaat. De spier kan minder goed functioneren door deze plaatselijke verkramping: naast pijn kunnen zwakte en verlies van coördinatie ontstaan.

Hoe werkt dry-needling?

Met een zeer dunne, niet-holle naald welke in huid en spier gestoken wordt, wordt een “Local Twitch Response” (LTR) opgewekt. Dit is een onwillekeurige samentrekking van de spiervezels, die ervoor zorgt dat de spier meteen ontspant en de spierstofwisseling gaat herstellen. Hierdoor verdwijnt het pijnlijke gebied dat door het triggerpoint veroorzaakt werd. Dry needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur.”Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint.

Triggerpoint veroorzaakt pijnklachten

De steriele naaldjes die voor dry needling gebruikt worden, zijn heel dun. De therapeut voelt eerst waar de strakke streng en het triggerpoint zich bevinden. Het triggerpoint wordt tussen twee vingers vastgezet, waarna het naaldje snel door de huid wordt getikt. Als de punt van het naaldje het triggerpoint bereikt, reageert de spier met een Local Twitch Response, dit voelt als een (electrisch-) schokje. Al op korte termijn, soms direct na de behandeling, merk je al verlichting.

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen.

Veelgestelde vragen bij dry-needling

Dry needling is niet gevaarlijk. In principe voel je het zetten van het naaldje niet. Tijdens de behandeling kan er een soort 'spierkramp' gevoel ontstaan en dat noemen we een twitch. Deze kan als zeer kortstondig onprettig ervaren worden maar daarna zal er direct een verlichting van de klacht ontstaan.

Ja, we werken zonder wachtlijsten en kunnen op korte termijn een afspraak plannen voor je.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73