Enkel klachten

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Enkel verzwikt en enkelpijn verschillende oorzaken

Er bestaan veel verschillende enkelklachten. De meest voorkomende klachten komen voort uit een instabiel enkelgewricht. Het enkelgewricht is een ingewikkeld scharnier en verbind de voet, scheenbeen en kuitbeen met elkaar. De rond omliggende pezen en banden houden het gewricht op zijn plek en zorgt voor beweeglijkheid en stabiliteit.

Verstuiking of verzwikking van enkel

Een verstuiking en verzwikking worden vaak verward. Men spreekt van een verstuiking als de banden zijn ingescheurd. Door beschadiging van de buitenste enkelband is lopen hierdoor een aantal dagen pijnlijk en moeilijk. Bij een verzwikking is er sprake van een verdraaiing van de enkel, vaak door een misstap. Hierdoor verrekken de enkelbanden en het gewrichtskapsel. De enkel wordt dik, gezwollen, rood en / of blauw en lopen wordt door instabiliteit en pijn moeilijk. Door de enkel herhaaldelijk te verzwikken heeft u kans op beschadiging van het kraakbeen met slijtage als gevolg. De enkel kan dan langdurig stijf en pijnlijk worden.

Enkel klachten? Hulp en behandelingen om enkelpijn te verhelpen

Heb je je enkel verzwikt of verstuikt? Probeer de enkel zo snel mogelijk na de verstuiking te koelen om de zwelling tegen te gaan.  Naast het koelen van de enkel kunt u het volgende doen:

  • leg de enkel hoog om de zwelling te verminderen
  • laat de enkel rusten tot de ergste zwelling weg is
  • draai rondjes met uw tenen of voet, din voorkomt dat de enkel stijf wordt.

Als je een paar dagen na de ‘misstap’ weer gewoon op je enkel kunt staan en lopen, kun je de enkel weer normaal belasten. Wees de eerste periode wel extra voorzichtig!

Blijft de pijn aanhouden of  toenemen, , is de enkel stijf en instabiel neem dan contact op met ons of uw huisarts.

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.
We hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73

Andere disciplines voor u uitgezocht