Hernia

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Kom van uw Hernia af bij MedPlus

Hernia betekent eigenlijk ‘uitstulping’. Bij een hernia is er sprake van een ‘uitstulping’ van de tussenwervelschijf. Veel mensen vrezen bij rugpijn voor een hernia. Dit is echter in de meeste gevallen onjuist. Rugklachten kunnen vele oorzaken hebben en kunnen in eerste instantie veel op elkaar lijken. Goed onderzoek is daarom belangrijk. Dat geldt ook voor de diagnose van een hernia.

Een uitstulping van de tussenwervelschijf zorgt voor pijnklachten en uitstralende pijn. Over het algemeen is de uitstralende pijn voelbaar in een van de benen. Dat komt doordat de zenuw in de rug verbinding heeft met die in het been. Het gevoel in het been kan ook slapend of verlammend van karakter zijn. Niezen, persen of hoesten geeft een toename in pijn. Is het niet meer mogelijk om plas of ontlasting op te houden neemt u dan zsm contact op met uw huisarts.

 

 

 

Hernia? Hulp en behandelingen

Hernia verhelpen?
Indien er een vermoeden is van een hernia is goed onderzoek van belang. Middels verschillende testen en eventueel aanvullend onderzoek in de vorm van een MRI-scan kan worden vastgesteld of er inderdaad sprake is van een hernia of dat de oorzaak elders ligt.

Op basis van de lokatie van de hernia, ernst van de klachten en het verloop tot dusver, stellen we een behandelplan op.  Soms is een operatie nodig, maar in veel gevallen treedt herstel ook vanzelf op. Het herstel kan vaak geruime tijd in beslag nemen. Het is belangrijk om gedoseerd te blijven bewegen. Onze fysiotherapeuten beschikken wij over ruime ervaring met de begeleiding en behandeling van een hernia.

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.
We hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73