Fysiotherapie knie

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Last van je knie?

Kniepijn of knieblessures komen veel voor en er zijn veel oorzaken. Zo kun je last hebben van je knie na een sport(blessure) of een val. Maar knieklachten kunnen ook geleidelijk ontstaan en verergeren. Ervaar jij knieklachten, dan is fysiotherapie voor je knie vaak een eerste stap naar herstel. 

Waarom fysiotherapie voor je knie?

  • Het is belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen van de oorzaak van je kniepijn of letsel, om verergering te voorkomen en een passende behandeling kan worden gestart. 
  • Zwelling of pijn in de knie betekent dat de knie minder goed beweegt, de coördinatie slechter wordt de kracht in je beenspieren afneemt.
  • Omdat elke knie en knieklacht anders is zal de fysiotherapeut een trainingsschema op maat maken voor het versterken van je knie.

Is je knieblessure ernstig?

Hoewel het altijd het beste is om professioneel advies in te winnen van een arts of fysiotherapeut, vind je hier een aantal kenmerken die kunnen wijzen op een ernstige knieblessure:

– Duidelijke misvorming. Je kunt een fractuur of dislocatie hebben. Je hoorde een “pop” of “snap” en je hebt zwelling ervaren
Groter dan normale beweging, overstrekken.
– Minder dan normale beweging, bijv. kan niet rechttrekken
– je kunt niet op je been staan
– je knie lijkt te zwabberen/wijken

Diagnose van de knieklachten

Belangrijk vinden wij om te achterhalen waarom je eigenlijk kniepijn hebt, in plaats van alleen uw symptomatische pijn te behandelen. Wij zijn ervan overtuigd dat als je niet corrigeert waarom je kwetsbaar bent voor kniepijn, het slechts een kwestie van tijd is voordat de kniepijn terugkeert.

Voorbeelden van knieletsel die wij veel behandelen zijn:

– Patella dislocatie (knieschijf)
– Osgood Schlatter’s klachten
– Artritis
– Maar ook spierletsels, fracturen en revalidatie na vervanging van knie in verband met slijtage van de knie.

Behandeling van knieklachten

Bij onze fysio in Dordrecht ben je aan het juiste adres voor fysiotherapie van je knie bij bijvoorbeeld bovenstaande klachten maar ook voor en na een nieuwe (gedeeltelijke) knie  zorgen onze fysiotherapeuten voor een optimale behandeling. Nadat de knieklachten zijn besproken wordt de knie onderzocht en stellen we in overleg een behandelplan voor de knieklachten op.

De behandeling kan bestaan ​​uit eenvoudige technieken voor knie-mobilisatie, massage, tape, rekoefeningen of versterkingsoefeningen tot en met een grondig revalidatieprotocol na reconstructie van de knie of knievervanging.

Bij Medplus bieden wij fysiotherapie gespecialiseerd in de knie en hebben wij veel ervaring met kniepijn en gewrichtsblessures. We zijn op de hoogte van de laatste kennis en werken veel samen met orthopeden.

Laat onze fysiotherapeut meekijken naar je knie

Onze fysiotherapeuten zullen na de diagnose, de behandeling starten. Met juiste behandelplan, training en intensiteit lukt het om je snel terug te leiden naar pijnvrije knieën. Loop niet te lang door met pijnklachten en neem voor specifiek advies contact met ons op.

Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

Afspraak maken

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Job Schrama

Fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding fysio

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven

Eerste afspraak bij de fysio

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Geen wachtlijst
Omdat wij jou snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst.  Wij kunnen je dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden! De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. Je kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens je eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met jou een behandelplan op.

Kwaliteit van fysio's gewaarborgd

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Veelgestelde vragen over fysiotherapie knie

Bij Medplus Fysiotherapie en sport ben je aan het juiste adres voor de behandeling van je knieklachten bij bijvoorbeeld gescheurde kruisbanden, meniscusklachten, knietrauma, artrose, Osgood Schlatter's klachten en een nieuwe (gedeeltelijke) knie. Ook bij kniepijn door overbelasting, groeipijn, artrose of bijvoorbeeld na een verdraaiing zorgen onze fysiotherapeuten voor een optimale behandeling.

 

Ja als je contact opneemt met ons kunnen we snel een afspraak inplannen. Nadat de knieklachten zijn besproken wordt de knie onderzocht en stellen we in overleg een behandelplan voor de knieklachten op.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73

Andere disciplines voor u uitgezocht