Fysiotherapie knie

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut

Job Schrama

Fysiotherapeut
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Kniepijn herkennen

Kniepijn of knieblessures komen veel voor en er zijn veel oorzaken. Het is belangrijk om een nauwkeurige diagnose te stellen van de oorzaak van uw kniepijn of letsel, zodat een passende behandeling op de oorzaak kan worden gericht. Kniepijn kan ontstaan door verschillende oorzaken.

Bij problemen van de kniebanden of de meniscus is er ook vaak sprake van zwelling van de knie, het is belangrijk deze snel te verminderen. Omdat bij zwelling de knie niet goed kan bewegen, is de coördinatie slechter en neemt ook al snel de kracht in je beenspieren af. Bij knieklachten zal de fysiotherapeut dan ook vaak een trainingsschema op maat voorstellen.

Hoe weet je of je knieblessure ernstig is?

Hoewel het altijd het beste is om professioneel advies in te winnen van een arts of fysiotherapeut, vind je hier een aantal kenmerken die kunnen wijzen op een ernstige knieblessure.

– Duidelijke misvorming. Je kunt een fractuur of dislocatie hebben. Je hoorde een “pop” of “snap” en je hebt zwelling ervaren
Groter dan normale beweging, overstrekken.
– Minder dan normale beweging, bijv. kan niet rechttrekken
– je kunt niet op je been staan
– je knie lijkt te zwabberen/wijken

Waarom heb je knieklachten? De juiste diagnose

Belangrijk vinden wij om te achterhalen WAAROM je eigenlijk kniepijn heeft, in plaats van alleen uw symptomatische pijn te behandelen. Wij zijn ervan overtuigd dat als je niet corrigeert waarom je kwetsbaar bent voor kniepijn, het slechts een kwestie van tijd is voordat de kniepijn terugkeert.

 

Behandeling van knieklachten

Bij Medplus Fysiotherapie en sport ben je aan het juiste adres voor de behandeling van je knieklachten bij bijvoorbeeld gescheurde kruisbanden, meniscusklachten, knietrauma, en een nieuwe (gedeeltelijke) knie.

Ook bij kniepijn door overbelasting, groeipijn, arthrose of bijvoorbeeld na een verdraaiing zorgen onze fysiotherapeuten voor een optimale behandeling. Nadat de knieklachten zijn besproken wordt de knie onderzocht en stellen we in overleg een behandelplan voor de knieklachten op.

Voorbeelden van knieletsel die wij veel behandelen zijn:

voorste kruisband letsel, mediale band letsel, meniscus klachten,  patella dislocatie (knieschijf), Osgood Schlatter’s klachten, Artritis, ArtroseMaar ook spierletsels, fracturen en revalidatie na vervanging van knie in verband met slijtage van de knie.

De behandeling kan bestaan uit eenvoudige technieken voor knie-mobilisatie, massage, tape, rekoefeningen of versterkingsoefeningen tot en met een grondig revalidatieprotocol na reconstructie van de knie of knievervanging.

Bij MedPlus hebben onze fysiotherapeuten veel ervaring met kniepijn en gewrichtsblessures. We zijn op de hoogte van de laatste kennis en werken veel samen met orthopeden.

 

Pijnvrij bewegen zonder knieklachten

Om de juiste behandeling te starten zal de fysiotherapeut vaststellen welke knie-oefeningen en intensiteit van de training  zullen helpen en welke schadelijk kunnen zijn. Knieklachten vragen op een behandelplan op maat. Met de juiste diagnose, de juiste training en intensiteit lukt het om je snel terug te leiden naar pijnvrije knieën.

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding fysio

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven

Eerste afspraak bij de fysio

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Geen wachtlijst
Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst.  Wij kunnen u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit van fysio's gewaarborgd

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Veelgestelde vragen over fysiotherapie knie

Bij Medplus Fysiotherapie en sport ben je aan het juiste adres voor de behandeling van je knieklachten bij bijvoorbeeld gescheurde kruisbanden, meniscusklachten, knietrauma, artrose, Osgood Schlatter's klachten en een nieuwe (gedeeltelijke) knie. Ook bij kniepijn door overbelasting, groeipijn, artrose of bijvoorbeeld na een verdraaiing zorgen onze fysiotherapeuten voor een optimale behandeling.

 

Ja als je contact opneemt met ons kunnen we snel een afspraak inplannen. Nadat de knieklachten zijn besproken wordt de knie onderzocht en stellen we in overleg een behandelplan voor de knieklachten op.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73