Artrose

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Artrose klachten en artrose pijn verschillende oorzaken

Artrose wordt ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Het ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan dat er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechterd en soms verdwijnt het helemaal. Bij artrose vermindert ook de vloeistof (synovium)  in het gewricht, deze vloeistof is nodig om et gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Zonder deze vloeistof ervaar je veel pijn.

Klachten bij artrose / slijtage;
* stijfheid gewrichten vooral in ochtend
* bewegingsbeperkingen in gewricht
* pijn bij belasten, in rust neemt het af
* kraken gewricht
* zwelling in gewrichten

Artrose? Hulp en behandelingen om artrose te verhelpen

Blijven bewegen binnen de pijngrens is bij artose het advies. Bewegen kan het lichamelijk functioneren aanzienlijk verbeteren en pijn verminderen.

De juiste manier van bewegen

Bij artrose is het belangrijk om rekening te houden met wat je kunt, wat je mogelijkheden zijn en welke doelen je hiermee wilt bereiken. Na een diagnose door de fysiotherapeut zul je samen een behandelplan en beweegprogramma  opstellen  Oefeningen, eventuele hulpmiddelen en persoonlijk advies helpen je hierbij.

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.
We hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73

Andere disciplines voor u uitgezocht