Kinesio-taping

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Waarom Kinesio-taping bij MedPlus

Kinesiotaping gaat uit van beweging. Er wordt gestreefd naar een maximale “range of motion”. De eigenschappen van de kinesiotape zijn totaal anders dan de sporttape. Kinesiotape dankt zijn succes aan de elasticiteit van de tape. Door deze tape onder rek op het te behandelen gebied te plakken, lift het de huid en onderhuid op. Hierdoor komen de onderliggende bloed- en lymfvaatjes en de mechanoreceptoren (sensoren die informatie geven aan de hersenen betreffende de weefselspanning) vrijer te liggen. Als gevolg hiervan geven de mechanoreceptoren reflectoir een verminderd signaal naar het ruggenmerg en de hersenen met spanningsafname ten gevolg. Tevens komen de bloed- en lymfvaatjes vrijer te liggen met als gevolg een verbeterde doorbloeding en een afname van de zwelling. Door deze zwelling afname komt er minder druk op de mechanoreceptoren en op die manier ontstaat een positieve spiraal. Acute letsels herstellen een stuk sneller, en de patiënt kan eerder met oefentherapie beginnen.

Kinesiotaping of ook wel mediacal taping wordt in de praktijk vaak gebruikt om het onderstaande te bereiken:

 • Vermindering van de pijn
 • Vermindering van de zwelling
 • Verbetering van de houding
 • Verbetering van de functie
 • Snellere terugkeer naar sport of activiteit
 • Verbetering van de (sport)prestaties

Sneller herstel

De kinesio tape zorgt voor een vorm van drukvermindering tussen de huid en het onderliggende weefsel. Dit leidt tot  verschillende effecten zoals;

 • Deze decompressie bevordert een verbeterde bloed- en lymfestroom in en uit het getapete gebied.
 • Dit zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en pijnopwekkende stoffen, wat de genezing bevordert.
 • Dit helpt het ‘stabilisatiesysteem’ van het lichaam door toevoeging van extra stabiliteit, rek en bewustwording
 • De aanwezigheid van tape op de huid helpt het lichaam om een niet-pijnlijke stimulus te geven in een pijnlijk gebied, waardoor het moeilijker is voor de zenuw om pijn door te geven aan de hersenen.
 • Tapen over hele ‘strakke’ spieren zorgt voor een gevoel van minder ‘stramheid’ en gevoeligheid in die spier.
 • Tapen over zwakke, pijnlijke en beschadigde spieren of andere weefsels, zorgt voor ondersteuning van het weefsel van buitenaf. Door deze verandering van ‘weefselactiviteit’ zullen de onderliggende zenuwen een ander signaal afgeven aan de hersenen.

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Job Schrama

Fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Veelgestelde vragen over kinesio taping bij Medplus

Kinesio Tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid, en is heel rekbaar alle kanten op. De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels.

Omdat we werken zonder wachtlijst kunnen we snel een afspraak voor je inplannen.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73