Kinderfysiotherapie

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Waarom kinderfysiotherapie?

 • Zeer uitgebreide test-, train en spel/speelmogelijkheden
 • Multidisciplinaire omgeving
 • Onderzoek, behandeling, voorlichting op locatie ook mogelijk
 • Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en niet onder het eigen risico. Uw kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering geldt er vaak een onbeperkte vergoeding.
 • Professionele en persoonlijke begeleidng
 • Klantvriendelijk en gastvrij
 • Moderne locatie met veel faciliteiten
 • Goed bereikbaar, parkeren voor de deur en rolstoel/kinderwagentoegankelijk
 • Praktijk beschikt over de ABC-movement test voor het testen van motorische vaardigheden

 

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

Kinderen van 0 tot 18 jaar

Onze kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek en bewegen van kinderen van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies.

Baby’s en motoriek

Baby’s hebben motorische vaardigheden nodig voor het ontdekken van de wereld, maar moeten soms ondersteun worden in het ontdekken van deze vaardigheden.
Bij baby’s kunnen diverse signalen (voorkeurshouding, overmatig huilen, eenzijdig bewegen)  erop duiden dat er mogelijk sprake is van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling.  Door kinderfysiotherapeutische behandeling en o.a. advisering aan ouders wordt het jonge kind hierin ondersteund. Vaak geldt: hoe eerder het kind wordt behandeld, des te geringer de verstoring van zijn ontwikkeling is.

Peuters & Kleuters ontdekken bewegelijkheid

Peuters en kleuters zijn bezig met ontdekken van de eigen mogelijkheden en het opdoen van zelfvertrouwen. Dit doen zij door eindeloos te proberen. Hiervoor hebben zij veel bewegingsmogelijkheden nodig om zich goed motorisch te ontwikkelen.Vanaf deze leeftijd worden vaak afwijkingen of achterstanden gesignaleerd, omdat de eisen t.a.v. de motorische vaardigheden en zintuiglijke prikkelverwerking worden verhoogd. Signalen kunnen oa. onhandigheid, afwijkend looppatroon, moeite met gym zijn.

Bewegingsproblemen bij schoolgaand kind

Van het schoolgaande kind worden steeds moeilijkere lichamelijke activiteiten gevraagd. Zo wordt verwacht dat het kind een voorkeurshand ontwikkeld, vloeiend en leesbaar leert schrijven, dat het deel kan nemen aan de gymlessen en aan sportactiviteiten. Bewegingsproblemen kunnen veel invloed hebben op het welbevinden van een kind en het functioneren in een groep.

Groeien en groeispurts bij tieners

Tijdens de tienerjaren verandert er lichamelijk veel. Tieners raken in de puberteit en maken een groeispurt mee. Dit kan leiden tot klachten als: groeipijnen, hypermobiliteit, gewrichtsklachten, houdingsklachten, te weinig uithoudingsvermogen/kracht, overgewicht en hieraan gerelateerde problemen. Kinderen van deze leeftijd zijn zich vaak bewust van het feit dat ze anders bewegen of meer moeite hebben met hun motoriek dan hun leeftijdsgenoten. Dit kan sociaal-emotionele problemen met zich meebrengen.

 

Behandeling

Behandeling van de kinderfysiotherapeut richt zich op:

 • Het stimuleren van een normale motorische en zintuigelijke ontwikkeling.
 • Het geven van adviezen aan ouders met betrekking tot hantering van hun kind en speladviezen (bij dagelijkse verzorging), hulpmiddelen, voorzieningen en aanpassingen.
 • Voor de oudere kinderen richt de behandeling zich meer op het oefenen van motorische vaardigheden, middels allerlei spelvormen, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Het doel is dat het kind beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving.

Vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73