Kinderfysiotherapie

Suzanne Bongers

Kinderfysiotherapeut
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Waarom kinderfysiotherapie?

 • zeer uitgebreide test-, train en spel/speelmogelijkheden
 • multidisciplinaire omgeving
 • onderzoek, behandeling, voorlichting op locatie ook mogelijk
 • Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en niet onder het eigen risico. Uw kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering geldt er vaak een onbeperkte vergoeding.

Kinderen van 0 tot 18 jaar

Onze kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek en bewegen van kinderen van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies.

Baby’s
Baby’s hebben motorische vaardigheden nodig voor het ontdekken van de wereld, maar moeten soms ondersteun worden in het ontdekken van deze vaardigheden.
Bij baby’s kunnen diverse signalen (voorkeurshouding, overmatig huilen, eenzijdig bewegen)  erop duiden dat er mogelijk sprake is van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling.  Door kinderfysiotherapeutische behandeling en o.a. advisering aan ouders wordt het jonge kind hierin ondersteund. Vaak geldt: hoe eerder het kind wordt behandeld, des te geringer de verstoring van zijn ontwikkeling is.

Peuters & Kleuters
Peuters en kleuters zijn bezig met ontdekken van de eigen mogelijkheden en het opdoen van zelfvertrouwen. Dit doen zij door eindeloos te proberen. Hiervoor hebben zij veel bewegingsmogelijkheden nodig om zich goed motorisch te ontwikkelen.Vanaf deze leeftijd worden vaak afwijkingen of achterstanden gesignaleerd, omdat de eisen t.a.v. de motorische vaardigheden en zintuiglijke prikkelverwerking worden verhoogd. Signalen kunnen oa. onhandigheid, afwijkend looppatroon, moeite met gym zijn.

Schoolgaand kind
Van het schoolgaande kind worden steeds moeilijkere lichamelijke activiteiten gevraagd. Zo wordt verwacht dat het kind een voorkeurshand ontwikkeld, vloeiend en leesbaar leert schrijven, dat het deel kan nemen aan de gymlessen en aan sportactiviteiten. Bewegingsproblemen kunnen veel invloed hebben op het welbevinden van een kind en het functioneren in een groep.

Tieners
Tijdens de tienerjaren verandert er lichamelijk veel. Tieners raken in de puberteit en maken een groeispurt mee. Dit kan leiden tot klachten als: groeipijnen, hypermobiliteit, gewrichtsklachten, houdingsklachten, te weinig uithoudingsvermogen/kracht, overgewicht en hieraan gerelateerde problemen. Kinderen van deze leeftijd zijn zich vaak bewust van het feit dat ze anders bewegen of meer moeite hebben met hun motoriek dan hun leeftijdsgenoten. Dit kan sociaal-emotionele problemen met zich meebrengen.

 

lage rugklachten OriGENE

Behandeling

Behandeling van de kinderfysiotherapeut richt zich op:

 • Het stimuleren van een normale motorische en zintuigelijke ontwikkeling.
 • Het geven van adviezen aan ouders met betrekking tot hantering van hun kind en speladviezen (bij dagelijkse verzorging), hulpmiddelen, voorzieningen en aanpassingen.
 • Voor de oudere kinderen richt de behandeling zich meer op het oefenen van motorische vaardigheden, middels allerlei spelvormen, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Het doel is dat het kind beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving.

Vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Tarieven

 • Eerste afspraak fysio-, manuele therapie of dry-neelding (incl. intake en onderzoek): 43,60,-
  – aan huis: 54,-
 • Behandeling fysiotherapie / dry-needling: 36,-    – aan huis 45,50,-
 • Behandeling manuele therapie/kinderfysiotherapie 45,50,-
  – aan huis 54,-

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73