Tarieven fysiotherapie

Vergoeding Fysiotherapie en je zorgverzekering

Op deze pagina vind je de tarieven die gelden bij onze praktijk voor het jaar 2024. Wij hebben met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de tarieven. Indien je een zorgverzekering hebt afgesloten met vergoeding voor fysiotherapie dan declareren wij de behandeling rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar.

Voor meer uitleg over de vergoeding van fysiotherapie kun je het beste direct contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Ben je niet (meer) verzekerd voor fysiotherapie of heb je de maximale vergoeding is bereikt, dan gelden onderstaande praktijktarieven. Je ontvangt de factuur per mail van ons. Op onze tarieven is geen BTW van toepassing.

Fysiotherapie  Tarief
Bij een eerste afspraak
Screening, intake en onderzoek (met of zonder verwijzing)  € 53,00
Screening, intake en onderzoek (met of zonder verwijzing)  aan huis  € 63,00
Vervolg
Reguliere afspraak fysiotherapie  € 43,00
Vervolg afspraak manuele therapie / kinderfysiotherapie   € 53,00
Vervolg afspraak Dry-needling   € 43,00
Vervolg aan huis 
Afspraak Fysiotherapie aan huis € 55,00
Afspraak manuele therapie / kinderfysiotherapie aan huis € 65,00
Telefonisch consult  € 20,00
Verstrekte verband- en hulpmiddelen kostprijs
 Kostprijs medische rapporten  va. € 85,00 
Niet nagekomen afspraken (uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak kun je kosteloos annuleren) brengen we in rekening volgens tarief van behandeling

Een eerste afspraak bestaat uit een verplichte intake en onderzoek (code 1864/1870) waarna wij aansluitend een fysiotherapeutische behandeling reserveren voor behandeling van de klacht (code 1000).  Een standaard (vervolg)behandeling duurt maximaal 25 minuten.

Voor Sportfysiotherapie en dry needling worden geen extra toeslagen berekend, maar zijn bij de fysiotherapiebehandeling inbegrepen.

Bovenstaande tarieven wijken af van de tarieven die wij declareren bij de zorgverzekeraars. De reden hiervan is dat wij declareren met de tariefafspraken van de zorgverzekeraar waar wij een contract mee hebben en deze wijken af van onze praktijktarieven.

Indien je bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Dat mag ook per mail of door een bericht achter te laten op de voicemail.  Niet op tijd geannuleerde en niet nagekomen afspraken worden volledig in rekening gebracht.