Tarieven fysiotherapie

Vergoeding Fysiotherapie en uw verzekering

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten heeft u waarschijnlijk recht op vergoeding voor fysiotherapie. Het kan ook zo zijn dat deze vergoeding uit de basisverzekering komt, bijvoorbeeld bij jongeren onder 18 jaar en in geval van een chronische aandoening. Hier zijn wel weer bepaalde voorwaarden op van toepassing. Voor meer uitleg over de vergoeding van fysiotherapie kunt het beste direct contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Wanneer u geen recht heeft op vergoeding van fysiotherapie, maar hier toch gebruik van wilt maken kunt u gewoon bij de fysiotherapeut terecht. U ontvangt dan van ons een factuur per mail. Onze tarieven vindt u hier.

Fysiotherapie  Tarief
Bij een eerste afspraak
Screening, intake en onderzoek (met of zonder verwijzing)  € 48,00
Screening, intake en onderzoek (met of zonder verwijzing)  aan huis  € 58,00
Vervolg
Reguliere afspraak fysiotherapie  € 38,50
Vervolg afspraak manuele therapie / kinderfysiotherapie   € 48,00
Vervolg afspraak Dry-needling   € 38,50
Vervolg aan huis 
Afspraak Fysiotherapie aan huis € 48,00
Afspraak manuele therapie / kinderfysiotherapie aan huis € 58,00
Telefonisch consult  € 15,00
Verstrekte verband- en hulpmiddelen kostprijs
 Kostprijs medische rapporten  va. € 50,00 
niet nagekomen afspraken (uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak kun je kostenloos annuleren) brengen we in rekening

Een eerste afspraak bestaat uit een verplichte intake en onderzoek (code 1864/1870) waarna wij aansluitend een fysiotherapeutische behandeling reserveren voor behandeling van de klacht (code 1000).  Een standaard (vervolg)behandeling duurt maximaal 25 minuten, behandelingen kinderfysiotherapie uitgezonderd. We behandelen ook aan huis.

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Wanneer u dit niet tijdig doet, brengen wij de afspraak bij u in rekening.

Medplus heeft overeenkomsten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Voor informatie over vergoeding vanuit uw zorgverzekering adviseren wij contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.