Nekklachten

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Kom van uw nekklachten af bij MedPlus

Nekpijn is zeer vervelend.  Naast pijn in de lage rug zijn nekklachten en pijn in de nek één van de meest voorkomende klachten waarvoor mensen zich bij de fysiotherapeut melden. Veelal gaat het om nekpijn of een stijve nek die wordt omschreven als een zeurende pijn aan één of beide kanten van de nek of boven op de schouders. Soms kun je je hoofd niet goed draaien. Maar of het nu gaat om scherpe nekpijn, doffe spierpijn, hoofdpijn of een onvermogen om uw hoofd volledig te bewegen, een pijnlijke nek kan erg frustrerend zijn, maar het is in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen.

Oorzaken van nekpijn

Er zijn veel oorzaken van nekpijn. Het is belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen van de oorzaak van je nekpijn, zodat we een passende behandeling kunnen starten.

De oorzaak van nekpijn en spierpijn in de nek kan zeer verschillend zijn. Soms komt het voort uit hoge werkdruk van mensen waarbij langdurig in dezelfde houding gewerkt wordt of vanuit een ongemakkelijke of verkeerde werkhouding.  Werken in een omgeving waarbij je op de tocht zit kan ervoor zorgen dat de gewrichten niet meer goed bewegen en spieren verkrampen, waardoor nekklachten ontstaan.

Pijn in de nek kan ook ineens ontstaan, dit worden acute a-specifieke nekklachten genoemd. Uw fysiotherapeut kan dan door middel van therapie en oefeningen zorgen dat u uw nek weer goed kan gebruiken.

Daarnaast komen nekklachten ook voor na bijvoorbeeld een aanrijding. Deze aanrijding kan whiplash gerelateerde klachten tot gevolg hebben. De klachten van een whiplash kunnen vaak geruime tijd aanhouden maar meestal is er na verloop van tijd ook weer herstel.

Diagnose nekklachten

Om bij nek klachten de juiste diagnose zullen we eerst op zoek gaan naar waar de aandoening vandaan komt. Acute nekklachten zijn vaak het gevolg van pijnlijke spieren en gewrichten in de nek.

Pijn in de nek die meer dan 2 maanden aanhoudt of waarbij er regelmatig intense pijn of verminderde kracht in één of beide armen zich voordoet kunnen soms ook een andere aanleiding hebben. We spreken dan over een specifieke nekklacht zoals bijvoorbeeld een nekhernia en/of in artrose van de nekwervels.

Loop bij voorkeur dan ook niet te lang door met aanhoudende pijn bij nekklachten zodat de pijnklachten ook weer zo snel mogelijk behandeld kunnen worden. Voor vragen of een afspraak: 078 30322 70 of mail: info@medplus.nl

Nekklachten? Hulp en behandelingen

Welke nekklachten onderscheiden we?

– Nekgewrichten en spieren
Vaak klagen mensen over dat nekgewrichten (cervicale wervelkolom) stijf voelen. Vaak ontstaat dit doordat door pijnklachten bepaalde spieren juist meer en andere juist minder doen dan ‘normaal’. Hoe langer dit abnormale scenario blijft bestaat, hoe moeilijker het is om de gewoonte om te keren. Je nekhouding verandert, waardoor aangrenzende gewrichten en spieren worden belast, en de toestand verslechtert cyclisch. Uiteindelijk krijg en houd je een pijnlijke nek.

– Hoofdpijn
Behalve dat pijn in de nek beperking geeft in het bewegen, wordt ook veelal hoofdpijn en duizeligheid genoemd.

– Tintelingen en oorsuizen
Door de hoofdpijn vanuit de nek is soms concentratieproblemen het gevolg.  Oor suizen, uitstraling van pijn naar de armen en of tintelingen in de hand of vingers kunnen allemaal het gevolg zijn van nekklachten.

De behandeling van nekklachten:

De beste behandeling van nekklachten wordt volledig bepaald door de redenen waarom u nekpijn heeft. Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met nekklachten en stellen na diagnose een behandeling op maat op.

Onze ervaring leert dat een combinatie van nekgewricht en spierbehandeling en specifieke versterkingsoefeningen een effectieve manier zijn om uw nekpijn, stijfheid en hoofdpijn te elimineren.

Neem voor specifiek advies voor de diagnose en behandeling van uw nekpijn contact op!

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.
We hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73