Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Kinderfysiotherapeut gebruikt test voor vaststellen motorische beperkingen bij kinderen

Geplaatst op 11 februari 2020

De Movement ABC test is in Nederland en wereldwijd de meest gebruikte test voor het vroegtijdig vaststellen van motorische beperkingen bij kinderen.

Ben jij al in vorm voor je wintersport?

Geplaatst op 8 februari 2020
Wintersporten is leuk! Je bent lekker in actie in de sneeuw.  Check of je fit bent en krijg persoonlijk advies om blessures te voorkomen.

Advies fysiotherapeut: Niet stoppen met sporten bij gewrichtspijn

Geplaatst op 6 februari 2020

Mensen met gewrichtspijn zijn snel geneigd dezelfde fout te maken. Als lopen zeer doet, stoppen ze met lopen. Terwijl je bij gewrichtspijn juist moet blijven bewegen.

Fysiotherapie cruciaal om te herstellen van een voorste kruisband blessure

Geplaatst op 24 januari 2020

. De voorste kruisband (VKB/ACL) is een van de vier hoofdligamenten in de knie, die het dijbeen verbindt met het scheenbeen. Het is het meest blessuregevoelige ligament in de knie.  Vaak ontstaat deze blessure nav plotselinge bewegingen in de sport. De voorste kruisband is essentieel is voor het handhaven van balans en stabiliteit. Daarom is  het cruciaal om ervoor te zorgen dat eventuele blessures correct worden behandeld, vooral als je sport.

De beste tiltechniek (voor pakjes)

Geplaatst op 14 november 2019

De decembermaand staat voor de deur en dus zal er weer veel gesjouwd gaan worden met tassen en pakjes… Onze tips