Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Gezonde leefstijl bevordert sneller herstel na blessure en operatie

Geplaatst op 9 november 2022

Gezonde leefstijl, is heel actueel. Ook in de wereld van fysiotherapie en onderzoek naar gezondheid en het verhogen van de veerkracht van mensen is een gezonde leefstijl onmisbaar. Steeds meer studies wijzen uit dat huisartsen en fysiotherapeuten een belangrijke rol kunnen vervullen als het gaat om mensen te motiveren tot een gezonde leefstijl. Waarom is dit zo belangrijk? We willen dit graag nader toelichten vanuit ons vakgebied en de visie die wij bij Medplus hebben. Niet voor niets hebben we bij Medplus zoveel ruimte ingericht waar bewegen centraal staat. Zoveel mogelijk om je te stimuleren (meer) te bewegen.

Binnenste kruisband verrekt?

Geplaatst op 7 november 2022

De binnenste (mediale) kruisband of knieband zorgt voor stabiliteit van de knie, deze knieband verbindt het onderbeen met het bovenbeen. Bij erge klachten kan de binnenste kruisband verrekt zijn of er kan een scheurtje in zitten. Goed dus om snel te weten wat er aan de hand is en hoe je het beste kunt herstellen, wij van Medplus helpen u graag verder.

Pijn in de heup na het hardlopen? Deze oorzaken en tips delen we graag met je!

Geplaatst op 5 oktober 2022

Hardlopen biedt talloze voordelen, waaronder het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het humeur en het algehele welzijn. Het kan echter ook blessures aan de gewrichten veroorzaken, inclusief de heupen. Wij van Medplus helpen je hier graag verder mee!

Lage rugpijn verhelpen met deze tips van de fysiotherapeut!

Geplaatst op

Onze lage rug (en core) is het centrum van ons lichaam. Als je lage rug geblesseerd raakt, heb je er bij alle bewegingen last van.  Als je er niets aan doet kunnen de klachten niet alleen verergeren, ook kan deze pijn/stijfheid je “nieuwe normaal” worden en je in je dagelijks leven gaan belemmeren. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om lage rugklachten te verminderen, waaronder rugpijn fysiotherapie. Belangrijk is dat lage rugklachten ook heel goed preventief kunnen worden bestreden, hieronder vertellen wij van Medplus precies hoe je dit aan kan pakken.

Waar komt de pijn in mijn knieholte vandaan?

Geplaatst op 24 augustus 2022

Wat is pijn in je knieholte? Pijn in de achterkant van de knie wordt posterieure kniepijn genoemd en kan verschillende oorzaken hebben.  Aangezien de knie het grootste en meest complexe gewricht in het lichaam is, is het logisch dat het soms pijn kan doen. Hoewel kniepijn een veel voorkomende klacht is, komt het minder vaak voor achter de knie. Gelukkig zijn knieklachten vaak goed te verhelpen met een fysiotherapie knie behandeling, daarom leggen we hier alles uit over pijn in je knieholte.