Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Pijn in je schouder? Deze oefeningen helpen schouderpijn te verlichten!

Geplaatst op 6 juli 2021

Pijn in je schouder komt veel voor. Door te tillen, reiken, vasthouden, dragen, drukken en trekken vragen we veel van de kracht en flexibiliteit van onze schouders. Het is dan ook niet gek dat je soms een beetje schouderongemak ervaart in je leven. Als je schouderpijn echter na enkele dagen niet vermindert en die schouderpijn onbehandeld blijft, kan het een chronisch probleem worden dat dagelijkse activiteiten, zoals boodschappen dragen, aankleden of je haar kammen, kan belemmeren.

Knie overbelast tijdens het sporten?

Geplaatst op 16 juni 2021

Knie en andere gewrichten kunnen soms tegenspartelen bij bewegen. Sporten is goed voor je, maar kan (vooral in het begin of bij zware training) ook best zwaar zijn voor je gewrichten. Het is daarom goed om deze 10 praktische tips door te nemen en blessures en knieklachten tijdens lichamelijke activiteiten te voorkomen. 

Traplopen: stap voor stap op de juiste manier

Geplaatst op 10 juni 2021

Hoewel het een uitdaging kan zijn om de trap op te gaan, kan het voor sommige mensen juist lastiger zijn en pijnklachten geven als ze naar beneden gaan. Dit komt doordat je spieren hard moeten werken om je gewicht onder controle te houden terwijl je afdaalt. Als je (in het verleden) last hebt (gehad) van knieklachten of problemen blijft houden, is het waarschijnlijk tijd om te kijken naar het vergroten van je kracht om het traplopen minder moeilijk te maken. Knieproblemen die traplopen moeilijk maken, zijn onder meer letsel of overbelasting door sport, tendinitisis in de knie en verzwakt kraakbeen onder de knieschijf.

Enkel verzwikt of verstuikt

Geplaatst op 27 mei 2021

Vaak gebeurt het als je even niet oplet, een drempel over het hoofd gezien of je komt ongelukkig terecht na een val of je landt verkeerd na een sprong tijdens het sporten. Je voelt dat je voet te ver naar binnen of naar buiten buigt. Vaak zijn je enkelbanden een beetje uitgerekt waardoor er kleine scheurtjes in zijn ontstaan. Je enkel wordt verstevigd door een gewrichtskapsel, pezen en enkelbanden. Die lopen langs de binnen- en buitenkant van het gewricht. Bij een verstuiking gaat het meestal om de banden aan de buitenkant van de enkel.

 

Heup operatie? Start direct met revalidatie na een heupoperatie met heup fysiotherapie

Geplaatst op 4 maart 2021

Niet bewegen na een heupvervanging staat herstel in de weg.  Neem voor de operatie alvast contact op met ons om na ontslag direct verder te gaan met fysiotherapie.