Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Schouder klachten en schouderpijn? tips!

Geplaatst op 21 januari 2021

Veel mensen krijgen te maken met of hebben last van pijn in hun schouder. Die pijn kan verschillende oorzaken hebben.

Meniscus klachten of een gescheurde meniscus? Alles over revalidatie en behandelingen

Geplaatst op 30 december 2020

Zoals bij veel knieblessures, kan een meniscus scheur pijnlijk zijn. Meniscusletsel is een van de meest voorkomende (kraakbeen) letsels van de knie. Lees meer over deze knieblessure, de revalidatie en behandeling.

Kies je zorgverzekering zorgvuldig

Geplaatst op 19 december 2020

Het is tot 31 december nog mogelijk om over te stappen. De dekking van het basispakket is voor iedereen hetzelfde, aangezien de inhoud hiervan door de overheid is vastgesteld. Maar het is goed om zicht te hebben op de voorwaarden en vergoedingen, zodat je weet wat je kunt verwachten van de basisverzekering en/of aanvullende verzekering.

Voorste kruisband afgescheurd. En nu?

Geplaatst op 26 november 2020

Sporten, een val, een ongeluk… Het zijn allemaal mogelijke oorzaken van knieletsel. Vaak valt de schade mee en heb je er snel geen last meer van. Maar je knie is een ingewikkeld gewricht, waar helaas ook schade in kan ontstaan die niet vanzelf geneest. Een (af)gescheurde voorste kruisband komt veel voor bij balsporters en skiers en gaat niet vanzelf over. Daarom is het belangrijk om bij kniepijn snel naar de huisarts of fysiotherapeut te gaan.

Hoe werken de kruisbanden? En hoe worden deze behandeld bij letsel? Je leest het hier.

 

Peutergym helpt kinderen in ontwikkeling motoriek

Geplaatst op 24 november 2020

Peutergym maar bewegen in het algemeen is goed voor elke peuter. Waarschijnlijk wordt je kindje sowieso reuzeblij van lekker rennen, springen en klimmen. Met peutergym oefent je kindje zijn motoriek. Zeker in deze tijd, waarin kinderen minder bewegen dan vroeger, is zo’n extra beweegmoment in de week nog niet zo’n gek idee.