Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie

Geplaatst op 18 april 2024
Fysiotherapie en manuele therapie zijn specialisaties die je bij veel fysiotherapiepraktijken tegenkomt. Wat is  het verschil tussen beide? En bij welke klachten heb je het beste baat bij welke soort therapie? Graag zetten we in dit artikel alle informatie voor u op een rij. Kort gezegd richt fysiotherapie zich op de zogenoemde zachtere delen van het lichaam. Denk hierbij aan spieren, pezen en banden maar ook klachten van beperking in bijvoorbeeld je schouder.  Manuele therapie daarentegen is gericht op de hardere delen van het lichaam zoals de wervelkolom en gewrichten.

Gezonde leefstijl bevordert sneller herstel na blessure en operatie

Geplaatst op 9 april 2024

Gezonde leefstijl, is heel actueel. Ook in de wereld van fysiotherapie en onderzoek naar gezondheid en het verhogen van de veerkracht van mensen is een gezonde leefstijl onmisbaar. Steeds meer studies wijzen uit dat huisartsen en fysiotherapeuten een belangrijke rol kunnen vervullen als het gaat om mensen te motiveren tot een gezonde leefstijl. Waarom is dit zo belangrijk? We willen dit graag nader toelichten vanuit ons vakgebied en de visie die wij bij Medplus hebben. Niet voor niets hebben we bij Medplus zoveel ruimte ingericht waar bewegen centraal staat. Zoveel mogelijk om je te stimuleren (meer) te bewegen.

Tuinieren zonder rugklachten

Geplaatst op 26 maart 2024

LENTE… heerlijk! Velen maken weer tijd vrij om lekker in de tuin te werken. Het is voor veel mensen een ideale vorm van ontspanning. Maar helaas is tuinieren fysiek soms zwaar en vanwege lichamelijk klachten niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen melden zich in het begin van de lente bij ons met rugklachten…. Maar met deze tips van onze fysiotherapeuten moet dat beter kunnen 😉

Wat is manuele therapie en hoe kan een manueel therapeut helpen?

Geplaatst op 7 februari 2024

De betekenis van manuele therapie is: een vorm of specialisatie van fysiotherapie gericht op het verbeteren van de werking van gewrichten.

Ben jij al in vorm voor je wintersport?

Geplaatst op 6 februari 2024
Wintersporten is leuk! Je bent lekker in actie in de sneeuw.  Check of je fit bent en krijg persoonlijk advies om blessures te voorkomen.