Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Heup operatie? Start direct met revalidatie na een heupoperatie met heup fysiotherapie

Geplaatst op 4 maart 2021

Niet bewegen na een heupvervanging staat herstel in de weg.  Neem voor de operatie alvast contact op met ons om na ontslag direct verder te gaan met fysiotherapie.  

Nek en rug kraken: goed of niet goed? Onze manueel therapeut over de risico’s van kraken! 

Geplaatst op 26 februari 2021

We hebben het allemaal gezien en misschien heb je het zelfs zelf gedaan. Je zit aan je bureau of staat ergens te wachten en je voelt een beetje pijn langs je nek of schouders – dus je rolt met je hoofd een beetje rond, of misschien draai je zelfs je hoofd een beetje agressiever heen en weer. En dan soms hoor je het.  Een goede ‘krak’. Je voelt misschien verlichting van pijn – het is waarschijnlijk gewoon de spanning die zichzelf verlicht … toch? 

Schouder klachten en schouderpijn? tips!

Geplaatst op 21 januari 2021

Veel mensen krijgen te maken met of hebben last van pijn in hun schouder. Die pijn kan verschillende oorzaken hebben.

Meniscus klachten of een gescheurde meniscus? Alles over revalidatie en behandelingen

Geplaatst op 30 december 2020

Zoals bij veel knieblessures, kan een meniscus scheur pijnlijk zijn. Meniscusletsel is een van de meest voorkomende (kraakbeen) letsels van de knie. Lees meer over deze knieblessure, de revalidatie en behandeling.

Kies je zorgverzekering zorgvuldig

Geplaatst op 19 december 2020

Het is tot 31 december nog mogelijk om over te stappen. De dekking van het basispakket is voor iedereen hetzelfde, aangezien de inhoud hiervan door de overheid is vastgesteld. Maar het is goed om zicht te hebben op de voorwaarden en vergoedingen, zodat je weet wat je kunt verwachten van de basisverzekering en/of aanvullende verzekering.