Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Thuiswerken zonder lichamelijke klachten!

Geplaatst op 8 september 2020

Voor velen is het realiteit…de afgelopen en komende maanden zit je nog aan je thuiswerkplek gekluisterd…. Zorg ervoor dat deze plek goed is ingericht en zorg goed voor jezelf! Dat voorkomt lichamelijke klachten! Langdurig beeldschermwerk kan leiden tot Klachten aan de Arm, Nek en/of Schouder, ook wel KANS genoemd. Klachten die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld de tenniselleboog, RSI en TOS-klachten. Misschien heb je een blessure verleden of begin je al te merken dat je toch wat stijver begint te worden in de lage rug, nek- of schouderspieren en wil je hier graag wat aan doen. Lees onze tips!

Yoga op advies van Fysio

Geplaatst op 3 augustus 2020

Bewegen en tegelijkertijd tot rust komen dat is waar het om draait tijdens yoga-lessen. Yoga verbindt lichaam en geest en brengt die zo weer met elkaar in evenwicht. Die balans is bij bij veel mensen verstoord.  Door yoga leer je goed te luisteren naar je eigen lijf, je leert te voelen.

Kamperen zonder rugklachten

Geplaatst op 31 juli 2020

Waar kun je als kampeerder op letten om rugklachten te voorkomen tijdens het kamperen? We geven 5 tips:

Kinderfysiotherapie helpt bij het (leren) schrijven

Geplaatst op 19 juni 2020

Schrijven enorm goed is ter ondersteuning van je geheugen en fijne motorieke vaardigheden. Kinderfysiotherapie kan hierbij helpen!

Wanneer ga je naar een fysiotherapeut?

Geplaatst op 11 juni 2020

Onze fysiotherapeut helpen je om van verschillende lichamelijke klachten af te komen die worden ervaren tijdens het bewegen of het aannemen van bepaalde houdingen. De oorzaken van deze klachten kunnen uiteenlopen van sportblessures tot neurologische aandoeningen. Maar met welke klachten of aandoeningen ga je naar de huisarts en wanneer naar de fysiotherapeut?