Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Wakker geworden met nekpijn? #oefeningen tegen nekpijn

Geplaatst op 20 januari 2022

Waarom je nek pijn doet als je wakker wordt… en wat je eraan kunt doen?

Wordt je wel eens wakker met nek- of rug of nekpijn. Maak je geen zorgen, je hebt niets verkeerd gedaan. Je kunt om verschillende redenen wakker worden met een stijve nek na het slapen. Wat het meest bemoedigend is, is dat er een paar eenvoudige oplossingen zijn die kunnen voorkomen dat je nekpijn krijgt tijdens het slapen, en enkele acties die je kunt ondernemen om eventuele pijn te verlichten.

Pijn in je enkel? Dit zijn de oorzaken en oplossingen

Geplaatst op 8 december 2021

Je enkel doet pijn en het is moeilijk om te lopen. Je geeft de voorkeur aan je andere been. Enkelpijn heeft tal van oorzaken, het is dan ook verstandig om een afspraak te maken bij je huisarts of bij onze fysio in Dordrecht om de pijn aan te pakken. In deze blog staan we stil bij vier veelvoorkomende oorzaken van enkelpijn.

Pijn aan de heup bij liggen? Dit is is de oorzaak en de oplossing.

Geplaatst op
Pijn in de heup bij het liggen kan je ‘s nachts wakker maken of het bijna onmogelijk maken om in de eerste plaats in slaap te vallen. De pijn kan komen van de houding waarin je slaapt, of het kan door iets anders worden veroorzaakt. Je beweegt bijvoorbeeld niet veel tijdens de slaap, waardoor je gewrichten zwellen, wat kan leiden tot stijfheid en pijn. Lees verder om meer te weten te komen over wat heuppijn in de nacht kan veroorzaken, en hoe je dit symptoom kunt beheersen en dus beter kunt slapen.

Oefeningen bij zeurende rugpijn pijn in bekken en bovenbeen

Geplaatst op 26 oktober 2021

Rugpijn en rugklachten verminderen met juiste oefeningen en advies. Lang in dezelfde houding naar je beeldscherm staren betekent voor veel mensen zeurende pijn in onderrug, uitstralende en zeurende pijn naar bekken en bovenbeen of juist bovenin je rug en schouders. Pijn in de onderrug of lage rugpijn is een veelvoorkomende klacht.

Herstellen na je sleutelbeen operatie? Onze fysiotherapeuten helpen je erbij

Geplaatst op 6 september 2021

Een gebroken sleutelbeen is een veel voorkomende sportblessure die meestal optreedt bij een val op een uitgestrekte arm of een ongelukkige landing op de schouder. Wij vertellen je in dit artikel alles over het herstel van je sleutelbeen na een operatie.