Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Fractuur? Fysiotherapie voor sneller herstel na een botbreuk

Geplaatst op 26 september 2023

Bij een fractuur of ook wel botbreuk genoemd kom je vaak in eerste instantie in het ziekenhuis terecht. Het niet kunnen bewegen na trauma (val, botsing) kan een teken zijn dat er sprake is van een breuk. Met een rontgenfoto kan de breuk worden vastgesteld. Vervolgens wordt de breuk gespalkt of gegipst.  Meer over het herstel van een botbreuk lees je in deze blog.

Hoofdpijn en nekpijn met elkaar verbonden

Geplaatst op 12 september 2023

Nekpijn en hoofdpijn worden vaak met elkaar  geassocieerd.  In sommige gevallen veroorzaakt pijn in de nek hoofdpijn. Soms zijn het de spieren aan de rand van de schedel en de bovenkant van de nek die de oorzaak zijn van hoofdpijn.

De effecten van topsport op je lichaam

Geplaatst op 29 juni 2023

Regelmatige lichaamsbeweging helpt niet-overdraagbare ziekten (NCD’s) zoals hartaandoeningen, beroertes, diabetes en borst- en darmkanker, te voorkomen en te behandelen. Het helpt ook  overgewicht en obesitas te voorkomen en kan de geestelijke gezondheid, de kwaliteit van leven en het welzijn verbeteren. Maar hoe zit dat met topsport… is dat gezond? Of juist niet?

Wanneer het intapen van je enkel een goed idee is

Geplaatst op

Je ziet mensen tijdens het sporten regelmatig met ingetapete enkels lopen. Maar wanneer is het goed om een enkels in te tapen, wanneer juist niet, en hoe tape je een enkel in? Welke toegevoegde waarde geeft een fysiotherapeut bij deze enkelklachten. Lees er meer over in onze blog!

Tenniselleboog behandelen met oefeningen en fysiotherapie

Geplaatst op 10 mei 2023

Een tenniselleboog is een vervelende blessure, en je kunt er ook nog eens veel en lange tijd last van hebben. Het belemmert je in je werk en in al je dagelijkse activiteiten. Tenniselleboog (ook bekend als laterale epicondylitis) is te wijten aan overbelasting van de polstrekkers. Een tenniselleboog of tennisarm ontstaat doordat de strekpees van de onderarm overbelast wordt. Door de overbelasting ontstaat er lichte schade aan de pees. De pees wordt sneller afgebroken dan dat hij herstelt omdat een pees minder doorbloed is dan een spier. Hierdoor ontstaat de pijn aan de buitenkant van je elleboog. Behandeling van een tenniselleboog omvat verlichting van de oorzaak, stretchen, en training van de betrokken spieren. Met het juiste gedrag, de juiste fysiotherapeut en goede oefeningen kun je het herstel versnellen.