Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Last van pijn in je bil spieren? Fysiotherapie Medplus geeft je deze tips!

Geplaatst op 11 april 2022

We zien dagelijks mensen met pijn in hun bilspier en dit kan verschillende oorzaken hebben. Bilpijnklachten zijn heel verschillend. Van een zeurende continue aanwezige pijn in de bil, stijfheid en branderige pijn tot het gevoel van een beurse pijn in de bil. Ook de oorzaken van bilpijn zijn erg verschillend. Wij zetten alles over de oorzaak en de oplossing van pijn in de bilspier op een rij.

Oefeningen bij een pijnlijke knie en kniepijn? Deze tips geven wij.

Geplaatst op

Heb je last van een zere knie? Bepaalde oefeningen kunnen een pijnlijke knie verminderen en daarom goed om bij stil te staan. Kniepijn  of een zere knie is een veel voorkomende klacht bij volwassenen. Deze klachten worden bij ouderen meestal veroorzaakt door algemene slijtage door dagelijkse activiteiten zoals lopen, bukken, staan en tillen. Sporters die veel rennen en daarbij springen of snel draaien, hebben ook meer kans op kniepijn en knieproblemen. Maar of de kniepijn van een persoon nu wordt veroorzaakt door veroudering of letsel, het kan erg hinderlijk zijn. Wat kun je zelf doen en wanneer schakel je hulp in van een specialist?

Revalideren na Covid bij een fysiotherapeut

Geplaatst op 10 februari 2022

Heb je corona gehad en ben je ervoor opgenomen geweest? Ervaar je klachten die je daarvoor niet had? Dan is het verstandig te denken aan het starten met revalidatie. De fysiotherapeut kan je hierbij begeleiden. Ook als je niet opgenomen bent maar coronagerelateerde klachten ervaart, kan onze fysio in Dordrecht je begeleiden.

Wakker geworden met nekpijn? #oefeningen tegen nekpijn

Geplaatst op 20 januari 2022

Word je wel eens wakker met nek- of rug of nekpijn? Maak je geen zorgen, je hebt niets verkeerd gedaan. Je kunt om verschillende redenen wakker worden met een stijve nek na het slapen. Gelukkig zijn er ook een paar eenvoudige oplossingen die kunnen voorkomen dat je nekpijn krijgt tijdens het slapen. Ook zijn er enkele acties die je kunt ondernemen om eventuele pijn te verlichten. In dit artikel vertellen we je alles over het voorkomen en verlichten van nekpijn.

Pijn in je enkel? Dit zijn de oorzaken en oplossingen

Geplaatst op 8 december 2021

Je enkel doet pijn en het is moeilijk om te lopen. Je geeft de voorkeur aan je andere been. Enkelpijn heeft tal van oorzaken, het is dan ook verstandig om een afspraak te maken bij je huisarts of bij onze fysio in Dordrecht om de pijn aan te pakken. In deze blog staan we stil bij vier veelvoorkomende oorzaken van enkelpijn.