Nieuws

We schrijven regelmatig over leuke nieuwtjes omtrent fysiotherapie, sport, bewegen, vitaliteit en lifestyle onderwerpen als mental coaching en voeding. Ook kun je altijd nieuws vinden op onze Facebook pagina

Nekpijn, deze oefeningen kunnen de pijn verlichten

Geplaatst op 21 maart 2023

Iedereen heeft wel eens pijn in zijn/haar nek of een stijve nek. Deze nekklachten kunnen door allerlei redenen ontstaan en variëren in mate van pijn en duur dat ze aanhouden. Door de juiste oefeningen kun je nekpijn vaak zelf al een stuk verlichten.

Wat is RSI en hoe kun je het voorkomen?

Geplaatst op 2 februari 2023

RSI staat voor Repetitive Strain Injury (RSI), ook wel repetitieve stressblessure genoemd. Het is een geleidelijke opbouw van schade aan spieren, pezen en zenuwen door repetitieve bewegingen. RSI’s komen vaak voor en kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende soorten activiteiten aan verschillende delen van het lichaam. De meest voorkomende is de muisarm of tenniselleboog. Wat kun je eraan doen om het te voorkomen en genezen?

Wat doet een manueel therapeut en wanneer is manuele therapie goed?

Geplaatst op 11 januari 2023

Een manueel therapeut, wat is dat eigenlijk? Je hebt vast wel eens van de term gehoord, maar weet misschien niet écht wat een manueel therapeut doet. Manuele therapie is een specialisatie die wordt toegepast om klachten aan de wervelkolom en gewrichten te behandelen. Onze manueel therapeut kijkt naar de manier waarop je beweegt en zorgt dat je gewrichten weer soepeler bewegen. Door het soepeler te laten bewegen van deze gewrichten neemt de pijn geleidelijk af.

De oorzaken van stekende en zeurende pijn in je schouder

Geplaatst op 28 december 2022

De schouder is een een complex gewricht dat bestaat uit drie botten namelijk de bovenarm (humerus), de scapula (schouderblad) en het sleutelbeen (clavicula). Daarnaast zorgen de ligamenten, pezen en spieren rondom dit complexe gewricht voor de vele bewegingen die je met je schouder kunt maken.

Een complex gewricht dus, helaas geeft dit complexe gewricht ook wel eens klachten.

Leefstijlprogramma van Medplus en TobeHealthy 

Geplaatst op 9 december 2022

Medplus fysiotherapie en sport is een fysiotherapiepraktijk en sportaanbieder aan het Van Neurenburgpad in Dordrecht. Een hele mooie locatie waar de fysiotherapeuten de afgelopen jaren heel veel mensen weer hebben begeleid naar een soepel(er) leven.