Fysiotherapie schouder

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Schouderpijn vraagt om adequete behandeling

Pijn in de schouder en schouderletsel komen vaak voor. Je schouder is het meest mobiel van al je gewrichten. De reden voor deze beweging is een zeer kleine gezamenlijke contactzone. Dit betekent in wezen dat je schouder behoorlijk onstabiel is. Daarom zijn je schouderspieren zo belangrijk voor een normaal functionerende schouder.

Schouderklachten kunnen lang aanhouden en regelmatig terugkeren. De pijn die optreedt bij bijvoorbeeld het heffen van de arm maakt veel alledaagse handelingen en activiteiten lastig of onmogelijk.

De oorzaak van schouderklachten is niet altijd direct duidelijk, omdat de pijn vaak uitstraalt naar de nek, bovenarm of hand; dat bemoeilijkt het stellen van een diagnose. Bovendien lijken veel schouderklachten op elkaar, terwijl ze toch een andere oorzaak hebben.

Klachten die veel voorkomen zijn dislocatie schouder (instabiliteit), frozen shoulder, breuken, artritus. Ook zien wij door onze ervaring veel patienten met Neuralgische Amyotrofie (NA).

 

Behandeling van schouderklachten

De fysiotherapeut helpt je graag van je schouderklachten af
Fysiotherapie is een succesvolle behandeling van schouderklachten. We stellen afhankelijk van de diagnose een behandeling op maat op. Dat is kan bestaan uit therapeutische mobiliserende behandelingen en spierversterkende oefeningen.

Behandelplan op maat voor schouder

Als een schouderoperatie vereist is, kan uw fysiotherapeut het volgende ondernemen:

  • pre-operatieve revalidatie – om je lichaam te conditioneren en voor te bereiden op een chirurgische procedure.
  • post-operatieve fysiotherapie – om na de operatie je bewegingsbereik, kracht, snelheid en functie weer normaal te krijgen.

Bij MedPlus hebben we fysiotherapeuten met een speciale interesse en veel ervaring  met schouderletsel en schouderrevalidatie.

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

 

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Job Schrama

Fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding fysio

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven

Eerste afspraak bij de fysio

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Geen wachtlijst
Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst.  Wij kunnen u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit van fysio's gewaarborgd

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Veelgestelde vragen over fysiotherapie bij schouderklachten

Ja, als je contact met ons opneemt plannen we op korte termijn een eerste afspraak in bij onze schouderspecialisten.

Afhankelijk van je klacht, je medische geschiedenis (wel of geen verwijzing) en je zorgverzekering worden de behandeling vergoedt. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73