Rustmeting en inspanningstest

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Al onze disciplines

Rust meting

Rustmeting en inspanningstest voor een betere conditie en meer energie!

  • Wil je optimaal trainen, maar weet je niet hoe?
  • Heb je gebrek aan energie, voel je je vaak moe of heb je een gehaast of gespannen gevoel?
  • Adem je vaak te onrustig of gehaast?
  • Heb je moeite met ontspannen?
  • Herstel je niet goed na een training?

Met al deze vragen kun je bij de rustmeting en inspanningstest terecht. Na een grondige analyse worden je vragen beantwoord. We helpen je de test te begrijpen en je krijgt meer inzicht in hoe je spieren, gedachtes en ademhaling elkaar beïnvloeden. We laten je zien, hoe jij weer controle op je gezondheid krijgt en je vitaliteit toeneemt.

De test neemt ongeveer een uur in beslag en geeft jou heel veel inzichten in je lichaam!

Inspanningstest

Wil je weten hoe je je welzijn en herstel (van stress) en conditie kunt verbeteren dan is het goed om een rust en inspanningstest af te nemen.

Wat kun je verwachten bij de rust- en inspanningstest?

Rustmeting

Een rustmeting geeft inzicht over de activiteit in het lichaam, dat fysiek in rust is. Tijdens de test lig je op de behandelbank met een hartslagmeter om. Je ademhalingsfrequentie en hartslag geven heel veel informatie over hoe je lichaam herstelt in rust en hoe je dit proces kunt beïnvloeden en verbeteren voor een goede gezondheid.

 

Inspanningstest

Met een inspanningstest meten we je uithoudingsvermogen en mate van getraindheid. Ook krijgen we informatie over hoe je spieren hart en longen samenwerken. Ook weten we na afname van deze test je persoonlijke trainingszones die voor een optimale conditieverbetering van belang zijn. Deze test nemen we af op een fiets (hometrainer), waarbij we elke keer de weerstand iets zwaarder zetten en jij blijft fietsen tot je niet meer kunt.

Verslag van de rustmeting en inspanningstest

We meten je ademritme, hartslag, hartcoherentie, herstelvermogen en omslagpunt voor een trainingsadvies en -schema op hartslag. We kijken naar de efficiëntie van je adempatroon, zowel in rust als bij sport en beweging. We adviseren welke ademoefeningen het beste bij jou passen om meer ontspanning te ervaren. Je leert hoe je deze eigen kunt maken om een rustig en efficiënt adempatroon in je dagelijks leven te bewerkstelligen. Hiervan ontvang je een overzichtelijk rapport.

Afspraak maken?

Bij Medplus zijn onze fysiotherapeuten opgeleid om een rsutmeting en inspanningstest uit te voeren volgens de energy control methode  van Stans van der Poel.

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73