Fysiotherapie nek

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Oorzaken van nekpijn

Nekpijn of een stijve nek komen zeer vaak voor en kunnen je leven op zoveel verschillende manieren beïnvloeden. Of het nu gaat om scherpe nekpijn, doffe spierpijn, hoofdpijn of een onvermogen om uw hoofd volledig te bewegen, een pijnlijke nek kan erg frustrerend zijn, maar het is in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen.

Er zijn veel oorzaken van nekpijn. Het is belangrijk om een nauwkeurige diagnose te stellen van de oorzaak van je nekpijn, zodat een passende behandeling op de oorzaak kan worden gericht. Raadpleeg uw fysiotherapeut of arts voor de meest nauwkeurige diagnose en de beste behandeling voor uw nekpijn.

Nekgewrichten en spieren
Gewoonlijk vinden we dat nekgewrichten (cervicale wervelkolom) stijf of vergrendeld worden, net als een roestig scharnier. Dit veroorzaakt op zijn beurt meestal beschermende spierspasmen van sommige nek- en schouderspieren en zwakte van anderen. Hoe langer dit aanhoudt, hoe moeilijker het is om de gewoonte om te keren. Je nekhouding verandert, waardoor aangrenzende gewrichten en spieren worden belast, en de toestand verslechtert. Uiteindelijk krijg je een pijnlijke nek.

 

Wat is de beste behandeling voor nekpijn?

De beste behandeling voor uw nekpijn wordt volledig bepaald door de specifieke redenen waarom je nekpijn hebt.

 

Behandelplan op maat voor nek

Onze fysiotherapeuten zijn zeer bekwaam in de diagnose en behandeling van nekpijn en hoofdpijn. En na het stellen van een diagnose zal een behandelplan op maat worden gemaakt en zal bestaan uit een combinatie van nekgewricht en spierbehandeling en specifieke versterkingsoefeningen. Dit zijn effectieve manieren om jouw nekpijn, stijfheid en hoofdpijn te elimineren.

Neem voor specifiek advies voor de diagnose en behandeling van jouw nekpijn contact op met ons.

 

 

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Job Schrama

Fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding fysio

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Klik hier voor meer informatie over onze tarieven

Eerste afspraak bij de fysio

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Geen wachtlijst
Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst.  Wij kunnen u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit van fysio's gewaarborgd

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Veelgestelde vragen over fysiotherapie bij nekklachten

Ja we kunnen altijd op korte termijn een afspraak inplannen bij en van onze fysiotherapeuten.

Soms worden de klachten veroorzaakt door een beknelling van de zenuwen, of een blokkade in de wervelkolom. In dat geval kan de manueel therapeut je goed helpen bij klachten. Een afspraak maken kan via 0783032270 en info@medplus.nl.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73

Andere disciplines voor u uitgezocht