Schouderpijn

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Kom van uw schouderpijn af bij MedPlus

Pijn in de schouder en schouderklachten komen vaak voor. Je schouder is het meest mobiel van al je gewrichten.De reden voor deze beweging is een zeer kleine gezamenlijke contactzone. Dit betekent in wezen dat je schouder behoorlijk onstabiel is. Daarom zijn je schouderspieren zo belangrijk voor een normaal functionerende schouder.

In de meeste gevallen is het zo dat uw spieren simpelweg niet sterk genoeg zijn of ongecoördineerd zijn als u schouderpijn heeft.

Vaak biedt fysiotherapie goede resultaten en bent u snel van uw klachten af.

Schouderpijn? Hulp en behandelingen

Er zijn verschillende soorten schouderklachten. Zo kan men aspecifieke van specifieke klachten onderscheiden en zijn er acute en chronische klachten aan de schouder. Zowel acute als chronische klachten zijn door middel van fysiotherapie vaak goed te verhelpen.

Verschillende schouderklachten

  • Slijmbeursontsteking van de schouder
   De slijmbeurs bevindt zich in de schouder tussen de schouderkop en het schouderdak. De slijmbeurs kan ontsteken, met als gevolg dat dit pijn veroorzaak in de schouder.
  • Schouderimpingement is een inklemming van de pees in de schouder. Tussen de schouderkop en het schouderdak bevinden zich verschillende structuren die bij overbelasting in omvang toenemen en waardoor zij tijdens bepaalde bewegingen ingeklemd kunnen worden.
  • Schouderluxatie, een schouder die ‘uit de kom’ is. De blessure komt veel voor bij sporten zoals rugby, basketbal, voetbal, skiën en snowboarden.
  • Schouderinstabiliteit kenmerkt zich door slap/zwak bindweefsel (ligamenten en gewrichtkapsel) rondom het schoudergewericht. Het gevolg hiervan is overmatige bewegelijkheid.
  • Frozen shoulder kenmerkt zich door de bewegingsbeperkingen van de schouder.

Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met de behandeling van schouderklachten. Naast bovengenoemde klachten is ook veel kennis en ervaring in huis op het gebied van na klachten aan de schouder.

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.
We hebben contracten met alle zorgverzekeraars!

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73