Revalidatie

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Al onze disciplines

Waarom revalidatie training bij MedPlus

  • direct een afspraak
  • programma op maat
  • persoonlijke begeleiding

Revalideren met fysiotherapeutische begeleiding

Een (langdurige) ziekenhuisopname, ziekbed of bijvoorbeeld een beroerte  hebben zichtbare en onzichtbare gevolgen. De ernst van de gevolgen hangt af van allerlei factoren. Belangrijk bij revalidatie is dat er duidelijke doelen zijn om naartoe te werken.

Bij de fysiotherapeut werkt u aan het herstel van uw lichamelijke conditie. Het herstel wordt gestimuleerd door op verschillende manieren te trainen. Hierbij is een actieve inzet van u zeer belangrijk.

Revalidatie in een fijne omgeving

Het uitgangspunt van de revalidatie is uw hulpvraag. Tevens houdt de fysiotherapeut rekening met wat u kunt. Een groot gedeelte van de fysiotherapie bestaat vervolgens uit leren omgaan met beperkingen en het opbouwen van de conditie. Daarnaast is er aandacht voor het versterken van verzwakte spieren en het op lengte brengen van verkorte spieren. Ook heeft de fysiotherapeut aandacht voor het voorkomen en verminderen van eventuele pijnklachten en zwellingen.

Vergroten zelfstandigheid

Tijdens de fysiotherapie werkt u aan het vergroten van uw zelfstandigheid. U leert opnieuw oude vaardigheden aan, en leert functies compenseren die verloren zijn gegaan. Bij MedPlus beschikken we over een mooie oefenzaal om te revalideren. Dat kan alleen of in kleine groepjes.

Om een optimaal resultaat uit de training te halen is tijd om te herstellen noodzakelijk. Het accent binnen de revalidatie ligt daarom niet alleen op trainen, maar ook op rust.

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Job Schrama

Fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Verzekering en vergoeding

MedPlus Fysiotherapie heeft contracten met alle verzekeraars. De reguliere behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over onze tarieven, klik hier

Eerste afspraak

Loop niet onnodig lang door met hoofdpijn, rug of nekklachten! Ook pijnklachten in been en uitstralingspijn zijn signalen wij goed kunnen behandelen.

Omdat wij u snel weer fit willen hebben werken wij zonder wachtlijst en kunnen wij u dus altijd op korte termijn een afspraak aanbieden!De behandelingen vinden in onze praktijk altijd plaats volgens afspraak. U kunt telefonisch of via deze site direct contact met ons opnemen, of een afspraak maken.
Tijdens uw eerste afspraak vindt een uitgebreide screening plaats en aan de hand van onze bevindingen stellen wij samen met u een behandelplan op.

Kwaliteit

Al onze therapeuten zijn ervaren en gediplomeerde professionals. Naast veel ervaring op het gebied van fysiotherapie zijn diverse subspecialisaties in huis waaronder sportfysiotherapie, manuele therapie, revalidatie, dry-neelding- kinesiotaping. Middels diverse cursussen en opleidingen gedurende het jaar blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Ook meten en registereren wij de kwaliteit van onze behandelingen

Veelgestelde vragen over revalidatie bij Medplus

Afhankelijk van jouw doelen en situatie maken we samen een plan op maat. Die kunnen we gedurende het revalidatie traject aanpassen naar wens uiteraard. De doelen stellen we samen vast. dat kan weer soepel bewegen zijn maar ook return to sport.

Jazeker, bij Medplus hebben we een eigen morderne sportzaal met alle benodigde sportmaterialen om optimaal te kunnen revalideren.

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73