Revalideren na Covid bij een fysiotherapeut

Geplaatst op 10 februari 2022

Heb je corona gehad en ben je ervoor opgenomen geweest? Ervaar je klachten die je daarvoor niet had? Dan is het verstandig te denken aan het starten met revalidatie. De fysiotherapeut kan je hierbij begeleiden. Ook als je niet opgenomen bent maar coronagerelateerde klachten ervaart, kan onze fysio in Dordrecht je begeleiden.

Veelvoorkomende blijvende klachten na Covid

Hoewel er nog steeds nieuwe klachten worden waargenomen na Covid, zijn veelvoorkomende klachten benauwdheid, kortademigheid, futloosheid, hoofdpijn, verminderde kracht, verminderd concentratievermogen en een verminderde conditie. Sporten lukt niet, bij een trap oplopen treedt kortademigheid op… en voor Covid voelde je je eigenlijk best wel fit! De impact op de fysieke en mentale gezondheid kan groot zijn en de gevolgen ervan beïnvloeden je dagelijks functioneren en werkzaamheden. Veel mensen die COVID-19 of ziekte door het coronavirus hebben meegemaakt ervaren beperkingen op fysiek, cognitief of sociaal-emotioneel gebied

Hoe om te gaan met deze gevolgen van het coronavirus?

Samen met de fysiotherapeut ga je aan de slag om de klachten te verminderen, conditie weer op te bouwen en te herstellen. Bij de intake worden alle belangrijke factoren en klachten in kaart gebracht om zo een specifiek behandelprogramma op te stellen. Ook worden er testen ingezet om het beginniveau te bepalen. Tijdens de revalidatie worden er zorgvuldig en regelmatig meetinstrumenten ingezet om het herstel in kaart te brengen en zo nodig aan te passen. De revalidatie bestaat onder andere uit kracht-, balans-, conditie en ademspierkrachttraining. Specifiek aan het coronavirus is dat er heel geleidelijk aan getraind dient te worden. Wij beschikken over een grote oefenruimte met mooie apparatuur en trainingsmaterialen.

Wat moet ik doen om te kunnen revalideren van corona / COVID-19?

Voor deze revalidatie is eerst een verwijzing van de huisarts nodig. Dit heeft te maken met de langdurige vergoeding vanuit de zorgverzekeraars. Als je een verwijzing hebt, kun je contact met ons opnemen. Wij plannen een eerste afspraak in en stellen samen met jou een behandelplan op.

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email