Fysiotherapie rug – OriGENE

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Waarom de OriGENE-methode?

  • jaarlijks vele duizenden patiënten van hun rugklachten verlost
  • OriGENE richt zich  op de oorzaak van de klachten.
  • een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug
  • een snelle afname van pijn en beperkingen
  • vergoeding bij aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie

De stap naar leven zonder rugpijn!

Het OriGENE-concept maakt een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt onder begeleiding en toezicht van uw fysiotherapeut uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina. Meer over het ontstaan van deze therapie leest u hier.

Klik hier voor de algemene brochure

Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!

Frans-Jan Kruithof

Fysiotherapeut en Manueel therapeut
lage rugklachten OriGENE

Mark van Dort

Fysiotherapeut en sportfysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Finn van Mastrigt

fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

Job Schrama

Fysiotherapeut
lage rugklachten OriGENE

De behandeling van rugklachten vereist maatwerk

Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op u als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.),  waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 8 variabelen.

Uw rugpijn verholpen

De behandeling kost weinig tijd (circa 15  minuten per behandeling) en vindt éénmaal per week plaats. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht. Bij chronische klachten is een eerste behandelcyclus van circa tien weken nodig. Daarna kan de frequentie in overleg met uw therapeut worden teruggebracht. Bij overige klachten is het uiteindelijke aantal behandelingen en de looptijd van de behandeling afhankelijk van de klacht.

Is de rug optimaal hersteld, dan is niet meer dan één behandeling per één à twee maanden nodig, waarbij men opkomende rugklachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen. Soms kan zelfs worden volstaan met één à twee behandelingen per jaar.

Velen gingen u voor

Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er worden medio 2015 door ongeveer 260 gecertificeerde manueel-fysiotherapeuten maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen door heel Nederland en Duitsland  uitgevoerd.

De voordelen op een rij:

De OriGENE-behandeling biedt veel voordelen en is in de meeste gevallen zeer succesvol. Zelfs bij de meerderheid van de patiënten die voorheen bij geen enkele gangbare therapie baat had (de zogenaamd therapieresistente rug patiënten), heeft de behandeling resultaat. Met als opvallende kenmerken:

  • een grote verbetering in functie, kracht en uithoudingsvermogen van de rug;
  • een snelle afname van pijn en beperkingen;
  • een vlotte terugkeer in het arbeidsproces;
  • een behandeling die weinig tijd vraagt door een opgeleid arts of fysiotherapeut met behulp van het OriGENE-behandeltoestel;
  • een verbetering van de kwaliteit van leven.

Voor wie geschikt?

In principe is de OriGENE-behandeling bedoeld voor alle patiënten met wat we noemen aspecifieke rugklachten. Daarmee bedoelen we hier dat er geen andere, vaak specialistische, behandeling noodzakelijk is. Meestal is er sprake van chronische rugklachten, dat wil zeggen dat de klachten langer dan twaalf weken bestaan, vaak zelfs jarenlang.

Voor wie?

Rugklachten hebben allerlei oorzaken. Bijvoorbeeld na een eerder doorgemaakte hernia. Maar ook nadat u door uw rug bent gegaan of na acute spit. Vaak houdt de pijn wekenlang aan. De OriGENE-behandeling biedt dan uitkomst. Heeft u klachten die chronisch intermitterend worden genoemd? Dan heeft u al jarenlang last van uw rug, soms wat meer, soms wat minder. Ook dan is OriGENE er voor u!

En wie nog meer?

Inmiddels zijn er incidenteel ook gunstige ervaringen opgedaan bij klachten als hamstring- en liesblessures, bekkenproblematiek, nekklachten en de daarmee samenhangende hoofdpijn. Bent u reumapatiënt of lijdt u aan de ziekte van Bechterew of Scheuermann? Buiten de acute fase kunt ook u goed reageren op de OriGENE-therapie.

Ook voor topsporters

Daarnaast is OriGENE zeer interessant voor (top)sporters. Door een versterking van de rug en een vergroting van de stabiliteit rond het lichaamszwaartepunt, verbeteren de sportprestaties. Vaak gaat dit samen met een toename van de souplesse en kracht in de benen.

Ervaringen en wetenschap

Mede op basis van ervaringen vanuit de meer dan 75 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE; http://www.lagerugklachten.nl/downloads/10_Nederlandse_samenvatting_OriGENE_publicatie_in_Spine.pdf

Meer informatie
Uitgebreide informatie kunt u vinden op  www.lagerugklachten.nl. Daar kunt u meer lezen over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d..

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Je merkt echt dat ze ervaring hebben met deze klachten en blessure en luisteren erg goed naar je. Ik kreeg echt een aanpak op maat.Op hun site heb ik ook veel informatie gevonden over voorste kruisband en het herstel.

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73

Andere disciplines voor u uitgezocht