Hier vindt u al onze disciplines binnen ergotherapie

Ergotherapie richt zich op mensen die problemen ervaren bij dagelijks handelen. Zonder pijn kunnen aankleden, stofzuigen, fietsen, een kopje koffie inschenken…. Het zijn handelingen die zo gewoon zijn dat u er waarschijnlijk niet meer over nadenkt. Maar wat als het moment komt, door ziekte, trauma of overbelasting, dat dagelijkse handelingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Ergotherapeuten zijn specialist in het bedenken van praktische oplossingen. Zij leren u bijvoorbeeld hoe u een activiteit op een andere manier kunt uitvoeren, op welk tijdstip of ze onderzoeken welke hulpmiddelen, voorzieningen en/of woningaanpassingen nodig zijn. Vervolgens leert u ermee om te gaan.

Veel mensen ervaren problemen die ten dele veroorzaakt worden door langdurige zittende (scherm)werkzaamheden. Naast reguliere behandeling en stimuleren van meer bewegen en sporten, kunnen we nu ook (preventief) houdingspecifiek adviseren om dagelijkse werkzaamheden pijnvrij te kunnen uitvoeren.

Voorbeelden van hulpvragen voor een ergotherapeut zijn:
– Mijn schouderblessure maakt huishoudelijke taken te zwaar, zijn hier tips voor?
– Aan het einde van de dag heb ik meer last van mijn arm, hoe kan ik ervoor zorgen dat dit minder wordt?
– Mijn longaandoening zorgt ervoor dat ik moeite heb met activiteiten zoals boodschappen doen en douchen, kan ik dit op een andere manier doen?
– Door mijn chronische vermoeidheid heb ik minder energie, hoe moet ik hiermee omgaan?

Praktische oplossingen in eigen omgeving
Wij gaan uit van de mogelijkheden van de cliënt en zijn omgeving. Over praktische oplossingen en alternatieven denk wij graag met u mee. Wij trainen de activiteit met u bij voorkeur in uw eigen vertrouwde omgeving. De adviezen, begeleiding en training stemmen wij af op uw persoonlijke situatie. Indien gewenst werken wij samen met uw naasten en andere zorgverleners, wanneer deze bij uw zorgproces betrokken zijn.

Zitten is het nieuwe roken
Onze therapeuten zien veel mensen met fysieke klachten ten gevolge van zittende en/of computerwerkzaamheden. Met hulp van de ergotherapeut kunnen we deze klachten verder voorkomen. De ergotherapeut beoordeelt de werkplek en adviseert werknemer (en werkgever), en indien mogelijk wordt de werkplek aangepast. Daarnaast zal stilgestaan worden bij de afwisseling van houdingen en werkzaamheden om te zorgen voor meer dynamiek/beweging gedurende een werkdag wat langdurige statische belasting onderbreekt.

Vergoeding
Ergotherapie wordt 10 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering, minus het nog onaangesproken eigen risico. Ergotherapie is direct toegankelijk (DTE). De ergotherapeut screent of er een indicatie is voor ergotherapie en beoordeeld of er overleg met de huisarts noodzakelijk is voordat er gestart kan worden met de behandeling. Het kan zijn dat een verwijzing van de huisarts dan alsnog noodzakelijk is.

Direct een afspraak maken

Tekst over ergotherapie bij Medplus

Gezondheidscentrum MedPlus

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

BIG registratie Fysiotherapeuten

F.J.C. Kruithof 19048960904
M. van Dort 99048774904
S.J.C. Bongers 69920124004
D. Smits 59922921504

info@medplus.nl
078 303 2270

Klik hier voor onze klachtenprocedure.

lage rugklachten OriGENE

Kinderfysiotherapeut maakte echt contact

Onze zoon had wat problemen met zijn motoriek. Dat viel steeds meer op sinds hij naar school ging. Hij schaamde zich ervoor en trok zich terug. Suzanne heeft een mooi contact met hem gemaakt, hem op de juiste manier uitgedaagd en hij is niet alleen beter gaan bewegen. Hij heeft weer veel meer zelfvertrouwen. Bedankt!

Ilse van de Werf
29

Herstel na voorste kruisband operatie

Nadat ik met voetballen mijn voorste kruisband had gescheurd ben ik geopereerd. Voor het herstellen en revalidatie, werd ik geadviseerd een fysiotherapeut te zoeken met een trainingsmogelijkheid. Ik ben erg tevreden over mijn revalidatie bij MedPlus. Maanden heb ik onder begeleiding van een fysiotherapeut kunnen trainen en kan ik nu weer voetballen! Het trainen vond ik zelf zo fijn dat ik inmiddels vast sportlid ben geworden!

Arjan de Hout
28

Revalideren na een nieuwe heup

Ik ben geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. De fysiotherapeuten hebben mij direct bij thuiskomst aan huis behandeld en ervoor gezorgd dat ik in en om het huis al snel weer in beweging kwam. later ben ik verder gerevalideerd in de sportzaal bij MedPlus. Ze hebben een lift en zijn daardoor al snel goed bereikbaar. Ze hebben me heel fijn begeleid en ik loop inmiddels weer als een kievit!

Neeltje
73