Lifestyle coaching

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Al onze disciplines

Lifestyle coaching eerste stap naar een duurzame leefstijl

Bewegen is een must, méér bewegen is beter en zitten is funest. Iedereen kent inmiddels de gezondheidswinst van voldoende bewegen, sporten of fitnessen. Daarbij heeft bewegen een positief effect op ons immuunsysteem, zo blijkt uit vele onderzoeken. Toch voldoet een groot deel van de Nederlandse bevolking niet aan de norm voor gezond bewegen. Het kan lastig zijn om de eerste stap te zetten naar een gezondere leefstijl met meer bewegen.

Persoonlijke aanpak

Wat er nodig is om je leefstijl duurzaam in positieve zin te veranderen, is per persoon totaal verschillend. Wil je een ander voedingspatroon, meer/minder of beter slapen, sporten of bewegen inpassen in het dagelijks leven, een manier vinden om beter te ontspannen en/of een betere balans creëren in werk en privé? Jouw persoonlijke situatie met de obstakels die er zijn en de kansen die je hebt, brengen we samen in kaart. En van daaruit maken we een plan.Ieder plan ziet er anders uit omdat jij zelf gaat kiezen wat je aan wil gaan pakken. Samen onderzoeken we wat voor jou de beste methode is om je doel te behalen en met de adviezen en kennis die je gedurende het traject aangereikt krijgt, ben jij in staat om te starten met een op maat gemaakt stappenplan.Het gaat vaak om een combinatie van verschillende factoren die van invloed zijn en aan bod kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding, slaap, ontspanning, stress, beweging en timemanagement.Alles gaat om het maken van gezonde keuzes, die passen bij jou. Dit is de centrale doelstelling in de coaching contacten. Dit is namelijk de enige manier waarom het jou gaat lukken om deze positieve verandering in leefstijl vol te houden op de lange termijn. Je doet het niet voor iets of iemand anders, jij doet dit voor jezelf.

Maak een afspraak met Lianne Stomp van ToBeHealthy via 06 48795041 of mail naar info@medplus.nl

Bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering

In een gezonde leefstijl zijn voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat beseffen wij ons heel goed. Voor een gelukkig en gezond leven dienen beiden (en meer!) in balans te zijn.

Daarom bieden wij op onze locatie een gecombineerde aanpak aan zodat jij jouw doelstellingen sneller bereikt en beter kunt volhouden. Dit kan in de vorm van individuele begeleiding, of tijdens een leefstijlprogramma

Wat doen we tijdens het leefstijlprogramma?

Tijdens dit 26 weken durende programma werk jij aan een gezondere leefstijl, met als doel om het daarna zelfstandig te kunnen voortzetten! Het leefstijlprogramma richt zich op de volgende doelgroepen:

 • Overgewicht BMI 30+,
 • Diabetes,
 • Oncologie,
 • COPD,
 • Hart-vaatziekten

Het Med-ToBe is het leefstijltraject programma dat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering inhoud.

Het programma start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar uw huidige leefstijl en maakt samen met u een plan om in uw leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn.

Intakegesprek en inspanningstest

Tijdens het intakegesprek worden onder andere het gewicht, het vetpercentage, de bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker gemeten. Daarnaast wordt er door een van de fysiotherapeuten een inspanningstest gedaan om het uithoudingsvermogen te meten

Trainingsprogramma op maat

Vervolgens gaat het trainingsprogramma van start. Dit is op maat gemaakt waarbij de intensiteit van de trainingen langzaam maar zeker verhoogd wordt. Het programma bestaat uit tweemaal per week een uur fysiofitness/ cardiotraining onder begeleiding van fysiotherapeuten.

De training is in een trainingszaal waar meerdere mensen tegelijkertijd aan het sporten zijn. Het programma eindigt met een individuele eindmeting. De dan behaalde scores worden afgezet tegen de scores van de intake en zo wordt de behaalde winst concreet gemaakt.

Evaluatie

Iedere twee weken vindt er een coaching gesprek plaats met de leefstijlcoach. Tijdens deze gesprekken worden alle metingen gedaan en het begeleidingsplan besproken. Ook hier wordt aan het einde van het programma gekeken of de doelen zijn behaald.  

Hoe kun je je aanmelden?

Wil je graag een gezonder leefstijl, afvallen of meer energie? Kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Dan is dit leefstijl traject in samenwerking met Medplus iets voor jou.

 

Hoe kun je je aanmelden?

Wat kan je verwachten van het traject:

 • Eén-op-één coaching en een plan op maat over je eigen hulpvraag
 • Alle beweeg- en sportmogelijkheden op een rij
 • Een stok achter de deur
 • Gebruik van app voor de dagelijkse ondersteuning

Benieuwd naar de investering?

 • Intakefase €225
 • Training en consulten per maand €150

Maak een afspraak met Lianne Stomp van ToBeHealthy via 06 48795041 of mail naar info@medplus.nl

Wanneer kan ik mijzelf aanmelden?

Je kunt je hiervoor aanmelden als je 18 jaar of ouder bent. Het enige wat telt is dat je gemotiveerd bent om met je leefstijl aan de slag te gaan.

 

Even voorstellen

Ik ben Lianne Stomp, 36 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb ondertussen al vier superlieve kinderen. Ik ben in mijn professionele carrière begonnen als verpleegkundige op de intensive care. Hier ben ik jarenlang werkzaam geweest en heb ik talloze

patiënten met overwicht op de afdeling terecht zien komen. Dit heeft mij erg aan het denken gezet. Uiteindelijk heb ik besloten om de richting preventieve coaching in te slaan, en verschillende opleidingen te volgen om uiteindelijk een volledig gecertificeerde lifestyle coach te worden.

Naast dat ik mensen beter wil informeren over de gevolgen van een ongezonde levensstijl, ben ik ook lifestylecoach geworden omdat ik echt een mensen-mens ben. Ik hou van sociale contact en wil echt een goede band opbouwen met de mensen die ik adviseer. Mag ik ook jou naar een beter leven helpen?

 

Herstel van brun-out

Toen ik voor het eerst bij Lianne kwam zat ik nog vol in mijn herstel na burnout. Ik had er een flink ongezonde leefstijl aan overgehouden en ervaarde nog veel stress. Daarnaast was ik te zwaar en had ik een te hoge bloeddruk waar ik eigenlijk medicatie voor moest slikken. Dát wilde ik dus niet. Een gezonde leefstijl met regelmatig bewegen kan je bloeddruk omlaag krijgen. Dát wilde ik wel! Lianne heeft me geholpenZonder dat ik gevoel heb in te moeten leveren door een streng dieet, want daar ligt de clue niet. Mijn bloeddruk is gezakt naar normaalwaarden! Ik beweeg veel meer, eet (meestal) veel gezonder en mijn conditie gaat vooruit. Ik ben heel blij!

Mirjam
39

Geen dieet maar een nieuwe manier van leven!

Martine: Ik ben 20 kg afgevallen op een verantwoorde en duurzame manier. Daar heb ik een jaar over gedaan onder begeleiding van MedPlus en diëtiste Eline Zuiderwijk. Nu ben ik al ruim een jaar stabiel. Geen dieet maar een nieuwe manier van leven: gezond eten en bewegen. Geen suiker en drie keer per week sporten. Het was niet makkelijk maar nu kost het geen moeite meer. Ik voel me top! Afvallen is niet moeilijk maar het gaat erom dat het resultaat zo blijft en dat is me gelukt!

Martine
40

Dietiste die echt naar je luistert

Al jaren was ik te zwaar en het werd tijd om er wat aan te doen. Door mijn eigen eetpatroon aan te passen en gezonde keuzes te maken lukte het mij om op eigen kracht 25 kg af te vallen. Na een lange tijd van stilstand heb ik de hulp ingeschakeld van Eline, zij heeft ervoor gezorgd dat het proces weer op gang kwam en ik nog eens 30 kg afviel.

Anoniem
28

Andere disciplines voor u uitgezocht