Verbeter de stabiliteit van je knie bij knieklachten

Geplaatst op 27 februari 2018

Als laatste is het verbeteren van de stabiliteit van je knie erg belangrijk. Als je namelijk een beschadiging hebt van je kraakbeen, je meniscus of een van je kniebanden wordt de stabiliteit van je knie minder. Hierdoor raken dezelfde structuren vaak snel weer overbelast, wat voor aanhoudende kniepijn kan zorgen. Het hebben van een goede stabiele knie is dan ook erg belangrijk.

Je kunt de stabiliteit van je knie op de volgende manier trainen:

  • Ga op 1 been staan (je pijnlijke been)
  • Buig je knie een klein beetje
  • Blijf verder rechtop staan
  • Houd dit 30 seconden vast
  • Herhaal dit 10 keer

Herhaal deze oefening een aantal keer per dag. Op een gegeven moment zal je merken dat het je steeds makkelijker af gaat. Als dit zo is kun je het ook proberen met je ogen dicht. Hierdoor wordt de oefening al weer een stukje moeilijker. Op een gegeven moment wordt dit echter ook te makkelijk. Dan is er nog een moeilijkere variant op een speciale oefenbal.

Door de extra belasting train je de stabiliteit van je knie nog beter, waardoor je klachten verder af zullen nemen. Loop nooit te lang door met knieklachten dus mocht je vragen hebben nav bovenstaande of toch je knie nader willen laten onderzoeken maak gerust een afspraak.

 

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email