Zo leuk en nuttig kunnen binnentrainingen zijn voor buitensporters

Geplaatst op 25 september 2018

Het is herfst en dus minder vaker mooi weer om lekker buiten te trainen. Geen paniek! Binnentrainingen kunnen namelijk ook heel leuk en nuttig zijn. Goede trainingen de herfst- en wintermaanden zorgen ervoor dat je zelfs fitter in de lente weer begint aan je buitentrainingen. Bij MedPlus is er naast spinning en total body veel aanbod in de vorm van personal group trainingen. Fysiotherapeuten trainen kleine groepen volgens het zogenoemde HITT principe. Wel eens van gehoord?Weten waarom je zeker een keer mee zou moeten doen?  De High Intensity Interval Training is ontzettend populair en dat is geen wonder. Het is een zeer effectieve methode om je lichaam te trainen.

Wat is de HIIT?

Tijdens een HIIT workout wisselen periodes van hoge intensiteit af met korte momenten van rust. Er zijn veel manieren om je conditie te verbeteren en cardio training te doen. Maar geen is er zo effectief als de HIIT. En hoe dat komt?
Hier zijn de 5 redenen waarom HIIT dè workout is op dit moment:

1. Kort maar intensief
Jij hebt geen tijd om te sporten? Dat is met de HIIT geen excuus meer. Een volledige HIIT workout kost maar 25 minuten en daarmee kun je echt flink aan de slag. Je werkt veel effectiever dan als je 25 minuten zou hardlopen. Een uurtje per week HIIT geeft al enorm veel resultaat.

2. Doorgaand effect
Heb je een HIIT training gedaan, dan levert je lichaam een explosieve en intensieve inspanning. Je spieren hebben tijd nodig om hiervan te herstellen en daardoor blijf je ook na de training calorieën verbranden. Op deze manier verbrandt je met 25 minuten HIIT net zoveel calorieën als met een cardiotraining van een uur. Ook al ben je minder tijd bezig geweest.

3. Conditieverbetering
Regelmatig een HIIT training doen, zal je lichamelijke conditie een enorme boost geven. Je hart en longen zullen veel sterker worden en dat kun je ook merken in het dagelijks leven. Even een paar trappen op rennen is voor jou geen probleem meer. Deze verbetering van je conditie zul je snel gaan merken. Het explosieve van de intervaltraining traint je hart en longen in hoog tempo, zodat je al na enkele trainingen verbetering merkt.

4. Geen verlies van spierweefsel
Een cardiotraining kan van lange duur zijn om je conditie te kunnen verbeteren. Het lichaam gaat op zoek naar energie en hoewel dat eerst vet is, gaat het daarna spieren afbreken. De HIIT training duurt meestal maar 20 tot 25 minuten. Dat is niet genoeg tijd om aan spieren te beginnen. Als je na de HIIT zorgt voor voeding met een goede energiebron, zal je lichaam niet overgaan tot spierafbraak.

5. Veelzijdig
HIIT training is zo flexibel dat je het op vrijwel alle sporten kunt toepassen. Geen les is hetzelfde! Zo wordt je training nooit saai! Ben je nog niet veel gewend wat sporten betreft? Begin dan rustig aan je HIIT workout.

 

Kijken of jij het ook wat vindt? Geef je op voor een (gratis) proefles! info@medplus.nl

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email