Diëtist

Van Neurenburgpad 2 A
3311 DN Dordrecht

info@medplus.nl
078 303 2270
Stel uw vraag Afspraak maken Al onze disciplines

Waarom een bezoek aan diëtist Eline?

  • Handvatten krijgen voor een gezonde leefstijl
  • Geen crashdieet of honger
  • Gewoon onbewerkt eten, zonder pakjes en zakjes
  • Minderen van de toegevoegde suikers
  • Met plezier met gezond eten bezig zijn!

Een diëtist zal tijdens het eerste gesprek jou willen leren kennen en een goed beeld willen krijgen van jouw persoonlijke situatie. Vragen die je kunt verwachten zijn: hoe ziet jouw thuissituatie er uit, wat voor werk doe je, wat doe je aan beweging, rook je, drink je alcohol, gebruik je medicatie? Vervolgens vraagt de diëtist gedetailleerd naar jouw voedingspatroon. Op basis van deze informatie en je persoonlijke wensen en voorkeuren geeft de diëtist je een advies en begeleidt je verder in het behalen van jouw doelen.

In de basisverzekering is voor iedereen een aantal uur dieetadvisering per jaar opgenomen. Wanneer je hiervan gebruikt maakt gaat het eerst van je eigen risico af. Als je een aanvullende verzekering hebt is het mogelijk dat je meer uren vergoed krijgt. Heb je diabetes, COPD of (verhoogde kans op) hart- en vaatziekten, dan geldt een andere regeling. Wil je meer informatie over de vergoeidng dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Even voorstellen: diëtist in Dordrecht

Ik ben Eline Zuiderwijk, diëtist. Vanaf 1 juni 2014 ben ik werkzaam als zelfstandig diëtist en voedingsdeskundige bij MedPlus in Dordrecht. Daarnaast run ik ook een eigen praktijk in Leidschendam-Voorburg. Met heel veel plezier help ik mensen in Dordrecht en omgeving om hun voedingspatroon zo optimaal mogelijk te krijgen.

Iedereen is welkom, of men nu wil afvallen, aankomen of gewoon eens wil weten of wat hij/zij momenteel doet nu wel zo gezond is! Ook mensen met een medische indicatie zijn natuurlijk welkom, bv. bij overgewicht, bij een te hoog cholesterol, een te hoge bloeddruk en diabetes.

Goed eten! is mijn motto. “Goed eten” kan je op verschillende manieren opvatten. “Goed eten” staat voor niet te weinig, maar ook niet teveel eten. Ook staat het voor de productkeuzes die je kunt maken, bijvoorbeeld de keuze voor pure voeding zonder al teveel toevoegingen zoals kleur- geur en smaakstoffen, maar ook geraffineerde suikers.

Kwaliteit

De titel Diëtist is wettelijk beschermd. De kwaliteit van het beroep wordt bewaakt door inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici. Door het volgen van bijvoorbeeld na- en bijscholingen zorgen we ervoor dat onze kwaliteit op het juiste niveau en up-to-date blijft. Mijn inschrijving is te vinden onder Kwaliteitsregister Paramedici nummer 19911286989. De link naar hun website: website Kwaliteitsregister Paramedici.

Lid van Nederlandse vereniging van diëtisten

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is de beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diëtist. Ik ben lid van de NVD, en ben ook op hun website te vinden: website NVD

 

Hoe helpt een dietist?

Diëtisten begeleiden mensen bij het verliezen of aankomen van gewicht. Daarnaast geven ze voedingsadvies aan mensen die chronisch ziek zijn en daardoor anders of aangepast moeten eten. Bijvoorbeeld bij diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, longziekten en nierfalen. Ook adviseren ze over voeding tijdens de zwangerschap, bij voedselallergieën of bij het beoefenen van (top)sport. Een diëtist kan zich specialiseren op een van deze gebieden.

De eerste afspraak

Wanneer u een afspraak maakt bij mij, zal ik u telefonisch of per mail om wat extra info vragen. Denk hierbij aan een eventuele medische verwijzing of vragen over uw eetpatroon. Tijdens de intake zullen we hier dan verder op door gaan en zal ik verschillende persoonlijke gegevens noteren. Ook kijken we samen naar uw medische verleden en eventuele dieetgeschiedenis.

Vervolgens neem ik een ‘voedingsanamnese’ af, wat inhoudt dat we gaan kijken naar een normale dag en een weekenddag. Naar alles wat u gewend bent te eten en te drinken. Ook kijken we naar uw bewegingspatroon en andere lichamelijke activiteiten. Dan zit de intake erop, en geef ik u wat startende adviezen mee.

De komende vervolgconsulten zullen vooral bedoeld zijn om u informatie te geven, om u te coachen en om samen te evalueren, en om natuurlijk het uiteindelijke doel te laten slagen. Ook wanneer u uw doel bereikt heeft is het belangrijk om regelmatig terug te komen, voor een kort vervolgconsult, om zo te zorgen dat het resultaat ook zo blijft. Uit eigen ervaring blijkt dat mensen die dit trouw blijven doen, 1x per 3 maanden of 1x per ½ jaar, ook daadwerkelijk op gewicht blijven.

Afgeronde bij- en nascholingen & opleidingen

Post HBO basiscursus FODMAP dieet bij het Prikkelbare Darm Syndroom – FODMAP Foodies – 2016

Post HBO Voeding en Diabetes – Hogeschool Arnhem en Nijmegen – 2014

Op weg naar een gezonder gewicht en het behoud daarvan: het koolhydraatarme, eiwitrijke dieet in de behandeling van patiënten met ernstig overgewicht en/of diabetes type II – Bijscholing Den Haag – 2014

Cursus Directe Toegankelijkheid Diëtetiek – Haagse Hogeschool – 2012

HBO Opleiding Voeding en Diëtetiek – Haagse Hogeschool – 2008 t/m 2012

Huidige bij- en nascholingen & opleidingen

Post HBO cursus Cognitieve Gedragstherapie voor diëtisten – Hogeschool van Amsterdam – mei-oktober 2017

Post HBO cursus Eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen – Pit Actief – mei 2017

Toelichting behandeltijd

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

1. de directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;

2. de indirecte tijd: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van uw gegevens. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.

Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd.

De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

Vergoeding diëtist

Sinds 1 januari 2013 zijn de kosten voor dieetadvisering terug in de basisverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden 3 uur, maar u moet hierbij rekening houden met uw eigen risico. Ook kan het zijn dat de verzekeraar een verwijsbrief van de huisarts nodig heeft.

Hoeveel consulten exact vergoed worden hangt sterk af van de zorgverzekeraar waarbij u bent aangesloten. Zie de link voor een overzicht van alle vergoedingen: vergoedingen

Personal shop assistant

Het is mogelijk om samen met mij door de supermarkt te lopen en verschillende producten en hun voedingswaarde te bekijken. Dit wordt altijd als erg leerzaam ervaren en heeft dus zeker een meerwaarde. Hier trekken we ongeveer een half uur voor uit, waarbij alle productgroepen aan bod komen.

Afspraak afzeggen

Kunt u onverwachts niet op onze afspraak verschijnen, bijvoorbeeld i.v.m. ziekte, dan vraag ik u dit minimaal 24 uur van te voren te laten weten. Anders ben ik genoodzaakt om 50% van de consultkosten in rekening te brengen. Ik vraag hiervoor uw begrip.

Wet gebruik BSN in de zorg

Vanaf 1 juni 2009 is het volgens de Wet gebruik burgerservicenummer (BSN) in de zorg verplicht voor zorgaanbieders om het BSN te gebruiken. Het BSN staat op een paspoort, rijbewijs en /of identiteitskaart. Vanaf 1 juni 2009 zijn alle ziekenhuizen en overige zorgverlenende partijen zoals diëtisten, wettelijk verplicht het BSN te gebruiken in hun communicatie met ziektekostenverzekeraars en bijvoorbeeld huisartsen.

Deze wet heeft dus tot doel de kwaliteit van de zorg te verbeteren door betrouwbare gegevensuitwisseling. Ik verzoek u dan ook om legitimatie mee te nemen (NL paspoort,NL  rijbewijs,NL  identiteitskaart) zodat ik deze gegevens kan invullen in mijn systeem.

Herstel van brun-out

Toen ik voor het eerst bij Lianne kwam zat ik nog vol in mijn herstel na burnout. Ik had er een flink ongezonde leefstijl aan overgehouden en ervaarde nog veel stress. Daarnaast was ik te zwaar en had ik een te hoge bloeddruk waar ik eigenlijk medicatie voor moest slikken. Dát wilde ik dus niet. Een gezonde leefstijl met regelmatig bewegen kan je bloeddruk omlaag krijgen. Dát wilde ik wel! Lianne heeft me geholpenZonder dat ik gevoel heb in te moeten leveren door een streng dieet, want daar ligt de clue niet. Mijn bloeddruk is gezakt naar normaalwaarden! Ik beweeg veel meer, eet (meestal) veel gezonder en mijn conditie gaat vooruit. Ik ben heel blij!

Mirjam
39

Geen dieet maar een nieuwe manier van leven!

Martine: Ik ben 20 kg afgevallen op een verantwoorde en duurzame manier. Daar heb ik een jaar over gedaan onder begeleiding van MedPlus en diëtiste Eline Zuiderwijk. Nu ben ik al ruim een jaar stabiel. Geen dieet maar een nieuwe manier van leven: gezond eten en bewegen. Geen suiker en drie keer per week sporten. Het was niet makkelijk maar nu kost het geen moeite meer. Ik voel me top! Afvallen is niet moeilijk maar het gaat erom dat het resultaat zo blijft en dat is me gelukt!

Martine
40

Dietiste die echt naar je luistert

Al jaren was ik te zwaar en het werd tijd om er wat aan te doen. Door mijn eigen eetpatroon aan te passen en gezonde keuzes te maken lukte het mij om op eigen kracht 25 kg af te vallen. Na een lange tijd van stilstand heb ik de hulp ingeschakeld van Eline, zij heeft ervoor gezorgd dat het proces weer op gang kwam en ik nog eens 30 kg afviel.

Anoniem
28