Ontbijt heel belangrijk, ook voor sportprestaties gedurende de dag!

Geplaatst op 3 oktober 2017

 

Je ontbijt overslaan kan je (sport)prestatie negatief beinvloeden! Zelf wanneer die prestatie pas ‘s avonds geleverd moet worden…. Dus ontbijt altijd! Meer weten over voeding en sport? neem contact op met onze dietist! 

Wanneer we geen ontbijt nemen voordat we gaan sporten, heeft je lichaam niets om af te breken en zal meteen overgaan op het verbranden van andere reserves die opgeslagen liggen in de vet- en spiercellen van ons lichaam. Nu denk je misschien: ‘Top, dat is ook de bedoeling van het sporten’, maar helaas vindt jou lichaam dit niet zo leuk. Een heel klein percentage van je vetweefsel zal je lichaam daadwerkelijk verbranden. De rest van de energie die jouw lichaam nodig heeft tijdens het bewegen haalt het uit spieren. Hiermee bereik je dus het tegenover gestelde van wat je wilt bereiken. De winst uit de workout is niet optimaal. Daarnaast zal je lichaam veel minder resultaat geven dan wanneer je iets hebt gegeten voor het sporten, doordat je simpelweg minder energie ter beschikking hebt. Je kunt je slap gaan voelen of merken dat een oefening moeilijker gaat. Dit komt doordat het lichaam energie moet halen uit eigen weefels.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat sporten zonder te eten gevaarlijk kan zijn. Als je bloedsuikerspiegel te laag wordt, kun je misselijk worden, hoofdpijn krijgen of zelfs flauw vallen. Kortom, volgens ons is een goed ontbijt voor het sporten ontzettend belangrijk!


Designed by YLMSportScience.

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email