Train je binnen fit!

Geplaatst op 8 januari 2017

Train binnen betekent fit beginnen na de wintermaanden

Herfst, winter, blaadjes, regen … het is de komende maanden waarschijnlijk minder aantrekkelijk om buiten te sporten als het de afgelopen maanden is geweest. Maar hoe train je het beste binnen?

 

Maar hoe zorg je er nu voor dat je met binnen sporten zo fit mogelijk blijft en in het voorjaar weer lekker buiten verder gaat.

Spinning
Spinning is ideale training om fit te blijven . Spinning is niet alleen bij uitstek de sport voor fietsers om fit te blijven. Ook voor andere sportbeoefenaars is het een veilige sport om fit te blijven in de wintermanden.

Verandering van bewegen
Maar binnensporten is anders dan buitensporten. En een ander manier van bewegen kan leiden tot overbelasting en blessures. Op een spinningfiets zit je anders dan op een wielrenfiets en op een lopende band loop je anders dan buiten. Ga niet te enthousiast van start. Ook als je topfit bent. Bouw je training geleidelijk op en geef je lichaam de tijd om aan je nieuwe sport te wennen. Combineer cardio- en krachttraining en je zult sterker uit de wintermaanden komen. Loop je veel hard of zit je veel op de fiets? Dan zijn de komende maanden bij uitstek geschikt om je rompstabiliteit te versterken, dan zit je na de winter een stuk sterker op je fiets/ loop je prettiger je vaste afstanden. Spinning en een personal group training of een keer yoga en total body. Het aanbod van de sportlessen is gevarieerd zodat jij je hele lichaam zo optimaal mogelijk kan trainen.

Blessure vrij zijn en blijven
Zorg er ook bij het binnensporten voor dat je een goede warming-up en cooling-down niet overslaat. rekken en strekken. Probeer zoveel mogelijk spiergroepen te trainen. Overleg ook met de coaches bij MedPlus wat in jouw geval de beste training is, of combinatie van trainingen is. Of heb je elk voorjaar als je begint met buitensporten last van eenzelfde blessure? Overleg eens met onze fysiotherapeuten over blessurepreventie!

 

 

 

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email