Volgen RIVM en KNGF richtlijnen inzake CORONA

Geplaatst op 12 maart 2020

CORONA heeft veel maatregelen in heel het land tot gevolg. Vooralsnog blijven wij open en volgen de richtlijnen inzake CORONA van het RIVM en KNGF op om verdere verspreiding te voorkomen.

 

Aandacht voor het volgende:

  • Heb je lichte luchtwegklachten eventueel met koorts (of erger) OF ben je de afgelopen 2 weken in een risicogebied bent geweest OF heb je de afgelopen twee weken contact gehad met een persoon met een bevestigde infectie met corona, bijvoorbeeld een huisgenoot?
    • Zeg dan je afspraak (24 uur van te voren) af en kom niet naar de praktijk.
    • Beperk sociale contacten tot een minimum. Dat betekent: ga niet naar werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn tot je weer opgeknapt bent. Neem contact met ons op om een afspraak in de praktijk om te zetten in een consult op afstand. De therapeut kan het consult telefonisch houden en huiswerkoefeningen en programma’s toesturen. Boodschappen doen en de hond uitlaten kan wel. Een dag (24 uur) nadat de klachten voorbij zijn kun je het normale leven weer oppakken.
    • Neem contact op met je huisarts bij klachten.

Voor actuele informatie: www.rivm.nl 

Verzoek aan een ieder:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
In onze praktijken wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik.

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email