Waarom kinderfysiotherapie?
- Zeer uitgebreide test-, train en spel/speelmogelijkheden
- Multidisciplinaire omgeving
- Onderzoek, behandeling, voorlichting op locatie ook mogelijk
- Kinderfysiotherapie valt onder het basispakket en niet onder het eigen risico. Uw kind heeft in ieder geval recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Bij een aanvullende verzekering geldt er vaak een onbeperkte vergoeding.
- Professionele en persoonlijke begeleidng
- Klantvriendelijk en gastvrij
- Moderne locatie met veel faciliteiten
- Goed bereikbaar, parkeren voor de deur en rolstoel/kinderwagentoegankelijk
- Praktijk beschikt over de ABC-movement test voor het testen van motorische vaardigheden
Neem voor specifiek advies contact met ons op. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!
Kinderen van 0 tot 18 jaar
Onze kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van motoriek en bewegen van kinderen van 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies.
Baby’s en motoriek
Baby’s hebben motorische vaardigheden nodig voor het ontdekken van de wereld, maar moeten soms ondersteun worden in het ontdekken van deze vaardigheden.
Bij baby’s kunnen diverse signalen (voorkeurshouding, overmatig huilen, eenzijdig bewegen) erop duiden dat er mogelijk sprake is van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Door kinderfysiotherapeutische behandeling en o.a. advisering aan ouders wordt het jonge kind hierin ondersteund. Vaak geldt: hoe eerder het kind wordt behandeld, des te geringer de verstoring van zijn ontwikkeling is.
Peuters & Kleuters ontdekken bewegelijkheid
Peuters en kleuters zijn bezig met ontdekken van de eigen mogelijkheden en het opdoen van zelfvertrouwen. Dit doen zij door eindeloos te proberen. Hiervoor hebben zij veel bewegingsmogelijkheden nodig om zich goed motorisch te ontwikkelen.Vanaf deze leeftijd worden vaak afwijkingen of achterstanden gesignaleerd, omdat de eisen t.a.v. de motorische vaardigheden en zintuiglijke prikkelverwerking worden verhoogd. Signalen kunnen oa. onhandigheid, afwijkend looppatroon, moeite met gym zijn.
Bewegingsproblemen bij schoolgaand kind
Van het schoolgaande kind worden steeds moeilijkere lichamelijke activiteiten gevraagd. Zo wordt verwacht dat het kind een voorkeurshand ontwikkeld, vloeiend en leesbaar leert schrijven, dat het deel kan nemen aan de gymlessen en aan sportactiviteiten. Bewegingsproblemen kunnen veel invloed hebben op het welbevinden van een kind en het functioneren in een groep.
Groeien en groeispurts bij tieners
Tijdens de tienerjaren verandert er lichamelijk veel. Tieners raken in de puberteit en maken een groeispurt mee. Dit kan leiden tot klachten als: groeipijnen, hypermobiliteit, gewrichtsklachten, houdingsklachten, te weinig uithoudingsvermogen/kracht, overgewicht en hieraan gerelateerde problemen. Kinderen van deze leeftijd zijn zich vaak bewust van het feit dat ze anders bewegen of meer moeite hebben met hun motoriek dan hun leeftijdsgenoten. Dit kan sociaal-emotionele problemen met zich meebrengen.