Yoga op advies van Fysio

Geplaatst op 3 augustus 2020

Bewegen en tegelijkertijd tot rust komen dat is waar het om draait tijdens yoga-lessen. Yoga verbindt lichaam en geest en brengt die zo weer met elkaar in evenwicht. Die balans is bij bij veel mensen verstoord.  Door yoga leer je goed te luisteren naar je eigen lijf, je leert te voelen.

Dat zijn we als moderne mens soms een beetje verleerd. Yoga maakt je weer bewust wie je bent. Op alle vlakken: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je laat je volledig leiden door je ademhaling

Door de yoga-houdingen rek, strek en span je allerlei spieren. Echt werken dus. Door de combinatie van de asana’s en de adem- en relax-oefeningen ontspan je diep en krijgt je lichaam de kans om te herstellen en op te laden. Je wordt door yoga niet alleen fitter maar ook mentaal en emotioneel sterker. Leert ook om signalen als stress en vermoeidheid eerder te herkennen.

Yoga maakt je lichaam en geest soepeler

Yoga is voor iedereen geschikt. Ook een huisarts en onze fysiotherapeuten kunnen je adviseren om yogalessen te volgen. Om je evenwichtsgevoel te verbeteren, beter te ontspannen, je lichaam meer te beheersen of op de juiste manier leren ademen. Maar meer tijd voor jezelf nemen, je spiritualiteit ontwikkelen zijn ook een prima redenen om onze yogalessen te volgen. Yoga maakt je lichaam en geest soepeler. Niet voor niets is yoga wereldwijd een van de meest populaire manieren om te ontspannen.

Een proefles volgen? info@medplus.nl

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email