Leefstijlprogramma van Medplus en TobeHealthy 

Geplaatst op 9 december 2022

Medplus fysiotherapie en sport is een fysiotherapiepraktijk en sportaanbieder aan het Van Neurenburgpad in Dordrecht. Een hele mooie locatie waar de fysiotherapeuten de afgelopen jaren heel veel mensen weer hebben begeleid naar een soepel(er) leven. 

Het team van fysiotherapeuten van Medplus beschikken over specialisaties op het gebied van fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie en dry-needling en kunnen allerlei klachten die het bewegen beperken behandelen. Van rugklachten, nekklachten, schouderklachten tot blessurebehandelingen en revalidatie na operaties en bijvoorbeeld postcovid trajecten. Veel aandacht is er bij Medplus voor actief herstel en daar is dan ook veel mogelijkheid voor op de locatie aan het Van Neurenburdpad. 

 

Aantrekkelijke combinatie leefstijl, sport en fysiotherapie

Eigenaren Mark van Dort en Frans-Jan Kruithof: “Onze aantrekkelijke combinatie van fysiotherapie en sport maakt dat veel mensen na hun revalidatie bij ons blijven sporten. We bieden sport aan op een persoonlijke manier en trainen met kleine groepen, zo kan ieder op zijn of haar eigen niveau sporten. Omdat wij als fysiotherapeuten veel waarde hechten aan actief herstel, gaan we al snel met onze patienten de sportzaal in. Vervolgens zien ze hoe leuk en gevarieerd de sportlessen bij ons zijn en dat van jong tot oud meedoet.” 

 

Belang van gezonde leefstijl bij preventie 

En niet alleen voor fysiotherapie en sport kun je bij Medplus terecht. Bij Medplus is er veel aandacht voor de preventieve kant van fysiotherapie, sport en leefstijl. Frans-Jan: “Daarom bieden we ook een leefstijlprogramma aan, in samenwerking met leefstijlcoach Lianne Stomp van TobeHealthy.” 

Mark: “Deze samenwerking vinden wij erg belangrijk omdat wij geloven dat een hulpvraag nooit op zichzelf staat. Heb jij bijvoorbeeld knieklachten en heb je ook overgewicht? Dan kan het goed zijn dat het een door het ander ontstaat. Of wil je graag conditie opbouwen omdat je meer energie wilt? Natuurlijk gaan we aan de slag met bewegen, maar eet je wel voldoende?” 

Lianne:  “In een gezonde leefstijl zijn voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat beseffen wij ons heel goed. Voor een gelukkig en gezond leven dienen beiden (en meer!) in balans te zijn. Daarom bieden wij een gecombineerde aanpak aan zodat jij jouw doelstellingen sneller bereikt en beter kunt volhouden. Dit kan in de vorm van individuele begeleiding, of tijdens een leefstijlprogramma.” 

Meer weten? Wil je graag een gezonder leefstijl, afvallen of meer energie? Kun je daarbij ondersteuning gebruiken? Dan is dit leefstijl traject in samenwerking met Medplus iets voor jou. Kijk op  https://medplus.nl/disciplines/lifestyle-coaching/ 

 

 

Share dit artikel...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email